IKI nuotr. 

Traški baklažanų „parmigiana“  

Porcijos: 2 

Gaminimo laikas: apie 1 val. 

Reikės: 2 baklažanų, 2 pakuočių vynuoginių pomidorų, 1 česnako galvos, alyvuogių aliejaus bei aliejaus kepimui, 2 kiaušinių, džiūvėsių, miltų, druskos, pipirų. Nebūtina, bet tinka: kietasis sūris, švieži baziliko lapeliai. 

Gaminame: 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių su vėjelio funkcija.
  2. Baklažanus subadykite peiliu, kad nesprogtų kepant. Pomidorus bei česnaką (su nupjauta viršūnėle) gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir pašaukite kepti apie 40 min., kol pomidorai apskrus, česnakas suminkštės, o baklažanas dar išlaikys formą.  
  3. Pomidorus su česnakais sumalkite trintuve ir pagardinkite druska bei pipirais. Baklažanus nulupkite (palikite kotelius, kad būtų už ko palaikyti) ir lengvai suplokite šakute – formuokite panašiai kaip karbonadą.  
  4. Tada juos apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje bei džiūvėsiuose ir kepkite keptuvėje su daug aliejaus arba gruzdintuvėje iki kol gražiai paruduos ir apskrus. Patiekite lėkštėje ant padažo ir su gausiu tarkuoto sūrio sluoksniu bei baziliko lapeliu ant viršaus. Skanaus! 

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest


0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: