Rokiškėnas Nojus Čypas į jėgos trikovės pasaulio čempionatą Lenkijoje vyko nesitikėdamas medalių. Jaunasis sportininkas prisipažino, kad širdyje vis dėlto kirbėjo viltis prasibrauti iki atkėlimo veiksmo prizininkų. O rezultatai viršijo drąsiausius lūkesčius – atletas pasidabino pasaulio čempionato bronzos ir atkėlimo veiksmo sidabro medaliais.
Rokiškėnas „Grizlio“ klubo narys šalies garbę gynė jaunių grupėje. Joje penkiolikmetis N. Čypas buvo vienas jauniausiųjų: už jį jaunesnis tebuvo čempiono titulą laimėjęs sportininkas.
Atletas neslėpė – tikėtis medalių buvo sunku: pasaulyje net jaunių grupėje konkurencija yra didžiulė. O ir iššūkių netrūko. Szczyrko miestas, kuriame vyko varžybos, – aukštikalnių kurortas, esantis 2 km virš jūros lygio. Tokiame aukštyje – retesnis oras ir sunkiau siekti aukštų rezultatų. Tiesa, ir privalumų buvo, palyginti su Europos čempionatu Ispanijoje, kurio prizininku Nojus taip pat tapo: į Lenkiją atletas vyko automobiliu, mat jis nemėgsta skristi lėktuvu, tad juto mažiau įtampos.
Kitas iššūkis – numesti 3 kg. „Maistas viešbutyje buvo labai skanus, pusryčiai įskaičiuoti į viešbučio kainą. Rytais buvo švediškas stalas, galėjau rinktis, ką tik noriu. Pietus ir vakarienę reikėjo pirkti už savus. Tačiau man tai problemų nekėlė – juk mečiau svorį“, – pusiau juokais, pusiau rimtai kalbėjo atletas. Be to, anot pašnekovo, pasaulio čempionatas buvo pirmosios varžybos, kuriose neprireikė saldinto sutirštinto pieno, geriamo tam, kad atletai sparčiau atstatytų jėgas – gautų lengvai ir greitai pasisavinamų angliavandenių, o su jais – ir energijos dozę. O ir pieno baltymai yra vertingi. Vienu mauku atletams tenka išragauti visą skardinėlę sutirštinto pieno. „Man tai – ne problema. Sutirštintą pieną aš mėgstu. Kartais ir savo malonumui jo paragauju“, – sakė pašnekovas. Jis pridūrė, kad ruošdamasis varžyboms maisto nederina: jam tinka viskas, kas siūloma mokyklos valgykloje, įskaitant garsiąsias mokyklines bandeles.
Daugiau ketvirtadienio “Gimtajame…”