Teks skaičiuoti
Norint išvengti minėtų negalavimų, patariama rinktis daržoves, vaisius ir uogas, pilnagrūdžius ir ankštinius produktus, riebią žuvį. Rekomenduojama paros norma yra tokia: daržovių turime suvalgyti 300–500 g, ankštinių – vieną puodelį, pilnagrūdžių – pusę arba visą puodelį, saują riešutų ir įvairių sėklų (30 g), liesos raudonos mėsos (iki 200 g dukart per savaitę), riebios žuvies (bent dukart per savaitę, galima ir kasdien), 1 kiaušinį (kiaušinio baltymų skaičius neribojamas), lieso pieno ir jo produktų (per dieną stiklinė pieno, jogurto arba pasukų, 100 g liesos varškės, 30 g fermentinio sūrio), vaisių (apie 200 g) ir uogų (apie 200 g), sėlenų (tai skaidulų šaltinis, jomis skaninamos košės ir salotos).
Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“