Rudą spalvą suteikia melasa
Rudasis cukrus, kaip ir baltasis, gaminamas iš cukranendrių arba cukrinių runkelių. Gaminant baltąjį cukrų rusvi kristalai balinami, iš jų pašalinama melasa. Gaminant rudąjį cukrų tradiciniu būdu, jis paliekamas ne visai apdirbtas, o rudą spalvą jam suteikia ta pati melasa.
Tačiau realybė tokia: šiandien rudasis cukrus dažniausiai gaminamas į baltąjį cukrų įdedant melasos. Taigi skiriasi tarp jų tik spalva ir skonis, bet ne maistinės savybės. Prioritetą rudasis cukrus gali gauti nebent dėl to, kad melasoje randama kalcio, kalio, magnio, geležies. Tačiau norint gauti tiek kalio, kiek yra viename banane, turėtumėm suvartoti septynis puodelius rudojo cukraus. Arba 8,5 puodelio šio cukraus yra tiek pat geležies, kiek puodelyje virtų špinatų. Organizmas į cukrų reaguoja vienodai, nesvarbu, ar jis baltas, ar rudas, taigi jis vienodai kenksmingas dideliais kiekiais.
Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“