Arbata prie košės ir druska tonusui pakelti
Garuojanti, katile užplikyta arbata skleidė čiobrelių kvapą. „Dėjome čiobrelių, taip pat fermentuoto gauromečio ir kadagio šakelių“, – pasakojo geros nuotaikos niekada nestokojanti Vita, tačiau kokiomis proporcijomis berti vaistažoles, negalėjo atsakyti, nes „įgūdžiai atsiranda beruošiant“. Gerokai svarbiau žinoti, kaip jas užplikyti. „Kai tik nuo katilo dugno pradeda kilti vandens burbuliukai, keliam nuo ugnies arba ją gesiname, į vandenį beriam žoleles. Vėliau katilą laikome ant žarijų, todėl arbata visada karšta. Gaurometis teikia energijos, kadagys valo organizmą ir turi antibiotinių savybių, čiobrelis – nuo peršalimo, kosulio ir apskritai nuo 99 ligų“, – vardino Vita.
Išsamiau skaitykite “Gimtajame…”