V. Bičiūnaitės nuotr.

Arbata prie košės ir druska tonusui pakelti

Garuojanti, katile užplikyta arbata skleidė čiobrelių kvapą. „Dėjome čiobrelių, taip pat fermentuoto gauromečio ir kadagio šakelių“, – pasakojo geros nuotaikos niekada  nestokojanti Vita, tačiau kokiomis proporcijomis berti vaistažoles, negalėjo atsakyti, nes „įgūdžiai atsiranda beruošiant“. Gerokai svarbiau žinoti, kaip jas užplikyti. „Kai tik nuo katilo dugno pradeda kilti vandens burbuliukai, keliam nuo ugnies arba ją gesiname, į vandenį beriam žoleles. Vėliau katilą laikome ant žarijų, todėl arbata visada karšta. Gaurometis teikia energijos, kadagys valo organizmą ir turi antibiotinių savybių, čiobrelis – nuo peršalimo, kosulio ir apskritai nuo 99 ligų“, – vardino Vita.

Išsamiau skaitykite “Gimtajame…” 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: