Tiramisu ledai. Redakcijos archyvo nuotr.
Tiramisu ledai. Redakcijos archyvo nuotr.

Nors už lango sninga, savaitgalį pasilepinti gaiviais ledais – ne pro šalį.

Jiems reikės:

500 g maskarponės sūrio,

300 ml grietinėlės (35 proc.)

maždaug 150 g cukraus, 

vanilinio cukraus (pagal skonį)

puodelio stiprios kavos su šlakeliu brendžio

Sausainių “Damų piršteliai” formelės viršui iškloti.

Pirmiausia cukrų, vanilinį cukrų supilti į grietinėlę ir išmaišyti, kad cukrus ištirptų. Neplakti! Tuomet įdėti maskarponės sūrį ir kruopščiai išmaišyti, bet neplakti.  Tuomet masę sukrėsti į formelę ir kruopščiai išlyginti.

Sausainius greitai pamerkti į indelį su kava (žiūrėti, kad nepermirktų) ir dėti ant kremo. 

Sudėjus sausainius, formelę dėti į šaldiklį 8-10 val. 

Sušalusius ledus išversti iš formelės taip, kad sausainiai atsidurtų apačioje. Viršų pabarstyti kakava, galima puošti šokolado gabalėliais.

Lina Dūdaitė

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: