Organizatorių nuotr.

Renginys sulaukė gausaus lankytojų būrio. Čia buvo galima susipažinti su gausybe amatų, kuriuos vaikams ir jaunimui pristatė amatų meistrai ir sertifikuoti amatininkai Violeta Jasinevičienė, Alė Gegelevičienė, Virginija Sebestinienė, Rita Valiukevičienė, Erikas Čypas, Daiva Čypienė, Vytautas Daščioras, Jūratė Deksnienė, Onutė Bliūdžiutė, Rita Vaitiekauskienė ir kt. 9 amatininkai vedė 13 edukacijų vaikams ir jaunimui. Jų dalyviai iš Rokiškio, Kavoliškio ir Obelių mokyklų sėmėsi išminties ir patirties iš amatininkų. Per 130 vaikų ir jaunimo dalyvavo vilnos vėlimo, juostų audimo, keramikos, drožybos, pynimo iš vytelių, pynimo iš žolynų, verpimo, sodų rišimo edukacijose. Renginio metu buvo skaitomi pranešimai apie juostų audimą, vilnos vėlimą, apie muziejuose saugomus pintus gaminius. Vyko diskusijos apie etninės kultūros svarbą vaikų ir jaunimo ugdymo procese. Vaikai ir jaunimas turėjo galimybę dalyvauti žvejybos čempionate, pažaisti krepšinį, mažesnieji – pasimėgauti batutu, sūpuoklėmis ar čiuožykla. Sulaukėme būrio dalyvių iš aplinkinių seniūnijų ir netgi iš gretimo Zarasų rajono. Renginį aplankė rajono savivaldybės, rajono VVG atstovai, tokie garbūs svečiai kaip profesoriaus Liberto Klimkos dukra Indrė Klimkaitė  (dėl sveikatos sutrikimų profesorius atvykti negalėjo), profesoriaus Mykolo Romerio giminaičiai. Renginio uždarymo metu svečius ir dalyvius linksmino Kriaunų kapela.

Visas tris dienas renginio dalyvius koše vaišino Lašų bendruomenės moterys. Renginys atvėrė galimybę gilintis į vietos kultūrą. Jaunimas buvo skatinamas dalyvauti kultūrinėje veikloje, lavinant įgūdžius ir kūrybiškumą. Kartu suaktyvinta bendruomenės kultūrinė veikla. Vasariškai šiltas rugsėjo oras leido pasimėgauti neapsakomai gražia lietuviško kaimo gamta, pajusti jo dvasią ir ramybę.

Nuoširdus ačiū renginio rėmėjams: rajono savivaldybei,  AB ,,Rokiškio sūris‘‘, ,,Rokiškio sirena‘‘ ir ,,Gimtasis Rokiškis‘‘, renginio partneriams rajono savivaldybės Švietimo centrui, asociacijai ,,Veiklus pilietis‘‘,  Rokiškio tautodailininkų asociacijai, Kriaunų kapelos muzikantams, Lašų bendruomenės moterims. Širdinga padėka meistrams ir amatininkams bei visiems renginio dalyviams bei svečiams. Džiaugiamės sulaukę jūsų dėmesio ir susidomėjimo ir tariame – iki susitikimo.

Organizatorių inform. ir nuotr.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: