FB nuotr.

Projekto tikslas – lankytinų Rokiškio miesto objektų (Rokiškio dvaro–Ąžuolų gatvės–poilsiavietės prie Rokiškio ežero) prieinamumo ir pasiekiamumo didinimas. Ąžuolų g. atsiras automobilių stovėjimo aikštelė; pėsčiųjų ir dviračių takai Ąžuolų ir Ežero g. su apšvietimu; Ąžuolų g. apžvalgos aikštelė virš vandens; automatinis viešasis tualetas (pritaikytas ir neįgaliesiems) prie Rokiškio ežero; ketinama plėsti automobilių stovėjimo aikštelę prie ežero.

Sujungiant Rokiškio dvarą ir Ąžuolų gatvę bei Rokiškio ežero poilsiavietę, pėsčiųjų ir dviračių taku turistai saugiai galės susipažinti su unikaliu lankytinu Rokiškio objektu – Ąžuolų gatve, kurioje yra saugomi šimtamečiai ąžuolai.

Atsirastų žiedinio kultūrinio/istorinio maršruto Rokiškio mieste jungtis: dvaras-aikštė-bažnyčia-langinės-Ąžuolų gatvė-Rokiškio ežero poilsiavietė-dvaro parkas. Individualiai keliaujantiems turistams būtų galimybės Ąžuolų g. pasistatyti automobilius, einant pėsčiųjų taku aplankyti saugomus šimtamečius ąžuolus ir patekti apšviestu pėsčiųjų taku į Rokiškio dvaro parko teritoriją bei ežero poilsiavietę.

Darbai planuojami 2026–2027 m.

Vizualizacijos autorius UAB „Architektūros linija“ architektas Faustas Lasys

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: