IKI nuotr.

Sveikos bananinės spurgytės

Porcijos: 14 spurgyčių

Gaminimo laikas: 25 min.

Reikės: 3-4 bananų, 30 ml avokadų arba rapsų aliejaus, 110 g miltų, 9 k kepimo miltelių.

Gaminame:

  1. Visų pirma labai gerai sutrinkite bananus į tyrę. Šiam receptui juos rekomenduojama sutrinti trintuvu – vien šakute sunkiai pavyks išgauti visiškai glotnią tekstūrą. Turite gauti 1 puodelį bananų tyrės (240 g).
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Patepkite mini keksiukų arba mini spurgyčių formą aliejumi.
  3. Į indą supilkite bananų tyrę ir aliejų. Maišykite mentele, kol mišinys taps vientisas. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir maišykite, kol gausite vienalytę tešlą.
  4. Išdėliokite tešlą į mini keksiukų formą – vienai spurgytei dėkite maždaug po 1,5 šaukšto, tačiau reikalingas tešlos kiekis gali skirtis pagal formą.
  5. Šaukite į orkaitę ir kepkite 20–25 minučių. Spurgyčių paviršius turi būti auksinės spalvos, o kai šiek tiek jas paspausite, tešla turi atšokti atgal.
  6. Prieš valgant, palaukite, kol spurgytės visiškai atvės. Jei norite, prieš patiekiant jas galite apibarstyti cinamonu ar cukraus pudra.

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: