Viliojo gardėsiais ir gėrimais
Du kiemai kvietė ragauti savos gamybos gėrimų. Kujelių kieme vyko alaus ir midaus degustacija. Šeimininkas Giedrius ragino įsikurti prie kieme pastatyto stalelio ir vaišino salyklo arbata, dviejų mėnesių brandinimo alumi su kanapėmis ir karameliniu salyklu, midumi. Ne tik vaišino, bet ir pasakojo jų pagaminimo technologijas.
Ingos ir Augio Belovų kieme buvo degustuojami vynai, veikė Nadieždos Ivanovos veltinio magija vaikams.
Šatkų kieme karaliavo Karolinos iškepti saldumynai: įvairūs tortai, šokoladiniai ir vaniliniai keksiukai, plikyti pyragaičiai su traškiu sluoksniu ir kremu. Pasirodo, Karolina šioje srityje nėra naujokė, po 3–4 mėnesių Rokiškyje ji ketina atidaryti kepyklą, kurioje pagal išankstinius užsakymus bus kepami konditerijos gaminiai.
Šiupinių kiemas dvelkė dūmelio kvapu. Šeimininkai siūlė karšto rūkymo lašišos, vytintos mėsos su svogūnais ir kitais gardėsiais, nugarinės, šoninės. „Nebe kas ir liko. Neįsivaizdavau, kad Bajoruose būna tiek žmonių“, – apie 17 val. juokavo šeimininkas Nauris. Visgi „vinimi“ tapo rūkyta kiaušinienė. Lankytojus stebino jos pagaminimo laikas – tam prireikia net pusantros valandos.
Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“