„Paskenduolės sriubai“ pritrūko reklamos
Kas pramiegojo – maitinimo paslaugas teikiantieji ar Rokiškio turizmo ir tradicinių amatų informacijos ir koordinavimo centras (TTAIKC)? Šį klausimą uždavėme turizmo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ viešųjų ryšių projektų vadovui Olegui Volkovui.
Jis paaiškino, kad žemėlapis rengtas pirmąkart leidžiamam jų leidiniui „GASTROliavimo gidas“. „Rengėme jį surinkę informaciją iš visų Lietuvos turizmo informacijos centrų. Orientavomės ne į tradicinius, istorinius, regionus reprezentuojančius patiekalus, o į netikėtus, sužadinančius norą keliauti ir ragauti, kitaip pažiūrėti į regionų virtuvę. Leidinys nėra TOP tipo, jo tikslas – ne reitinguoti, o sužadinti smalsumą, nustebinti. Stengėmės į žemėlapį sutalpinti skanius pavyzdžius iš visų etnografinių regionų, be to, atsižvelgėme į įvairovę, kad būtų ir gėrimų, ir desertų, ir sriubų. Pavyzdžiui, gavome informacijos ir apie duonos, ir apie pienių ledus, gide palikome tik dilgėlių ledus, nes visų negalėjome sutalpinti“, – sakė O. Volkovas. Pasak pašnekovo, labai įdomi pasirodė Kriaunose gaminama „Paskenduolės sriuba“, tačiau į kelionių gidą ji nebuvo įtraukta, nes sudarytojams pritrūko informacijos: jokiame tinklalapyje jie nerado patiekalo aprašymo, istorijos, nuotraukų ir kt. „Galiojimo“ laiko šis gidas neturi – didžiausias jo populiarumas prognozuojamas šį turistinį sezoną. Paskutinis renginys, kuriame planuojama leidinį dalinti, – kitų metų sausio mėnesį vyksianti tarptautinė turizmo paroda „Adventur 2020“.
Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“