Asmeninio archyvo nuotr.

Moliūgų želė

1,5 kg moliūgų supjaustoma vienodais kubeliais ir užpilama maždaug 250 g cukraus.

– Jei turiu svarainių sulčių, jų šiek tiek įpilu. Jeigu neturiu, vietoje jų naudoju citrinos sultis. Dedu šiek tiek vanilinio cukraus. Viską sudedu į indą ir laikau. Vis pamaišant, galima laikyti apie parą. Po to susidariusį skystį nupilu į kiaurasamtį. Moliūgus sudedu į puodą su 1 l šalto vandens. Dedu ant viryklės ir verdu. Kai vanduo užverda, ugnį sumažinu ir pamaišydama kaitinu didesnius moliūgų gabalėlius 4–5 min., mažesnius – apie 3 min. Pabaigoje į puodą supilu tris pakelius persikų želės ir vieną pakutį citrinų želės. Iš viso reikia keturių pakelių želatinos su skoniu. Galima rinktis ir kitokius skonius, tačiau neturėtų būti labai saldu. Dar šiek tiek pakaitinu viską ant silpnos ugnies, pamaišydama mediniu šaukštu. Į paruoštus švarius stiklainius dedu atitirpintų šaldytų šermukšnių (jų visada turiu „pritaupiusi“), sodo mėlynių, bruknių ir šilauogių. Užpilu jas paruošta tyre. Uždedu dangtelius ir per naktį palieku kambario temperatūroje. Po to stiklainius su žele reikia laikyti šaldytuve, – pasakojo rokiškietė, labai mėgstanti šeimininkauti ir vis ką nors sveikuoliško sugalvojanti.

Išsamiau skaitykite „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: