Šviežios bulvės su mėtomis
Maloniai saldžios šviežios bulvytės ir krapai – vasarą simbolizuojantis derinys, kuris nuo seno įaugęs į lietuvių racioną. Įsibėgėjus naujam jų derliui, šviežios bulvės ypač dažnai keliauja ant mūsų stalo. Kai jų skanumas pačia-me pike, šviežiomis bulvėmis norisi mėgautis kuo dažniau – o kai pabos krapai, išbandykite ir kitą žalumyną.
Dar vienas naujas derinys – šviežios bulvės ir mėta – bus tiesiog gaivos įsikūnijimas. Šiam patiekalui reikės vos kelių ingredientų. Mėtos patiekalui prideda subtilų aromatą ir šviežumo pojūtį, kuris puikiai kontrastuoja su bulvių tekstūra. Bandykite!
Reikės:
800 g šviežių bulvių,
100 g sviesto (jei norite, galite dėti mažiau),
kelių šakelių šviežių mėtų,
3 skiltelių česnako,
druskos,
šviežiai maltų pipirų.
Papildomai, jeigu norite sočiau: šiek tiek šviežiai spaustų citrinos sulčių, kad suteiktumėte daugiau gaivos, pasmulkintų juodųjų alyvuogių ir fetos dėl išraiškingesnio skonio.
Gaminame:
- Bulves nuplaukite šaltame vandenyje, kad pašalintumėte nešvarumų likučius. Nešveiskite per stipriai, nes pašalinsite visą odelę. Pakanka jas patrinti kempine arba ranka pamaišyti dubenyje su vandeniu ir druska.
- Užpilkite bulves puode šaltu vandeniu, įberkite druskos, įdėkite 1 nuluptą česnako skiltelę, uždenkite dangčiu ir užvirkite. Kai užvirs, sumažinkite virimo temperatūrą ir virkite apie 10-15 minučių arba tol, kol bulvės bus pakankamai minkštos. Nusausinkite bulves ir išmeskite česnaką.
- Tame pačiame puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite likusį pasmulkintą česnaką, pakepkite apie minutę.
- Sudėkite bulves atgal į puodą, sumaišykite su sviestu ir česnaku, suberkite šviežias smulkintas mėtas (kelis lapelis pasilikite papuošimui), pagardinkite druska, pipirais ir dar kartą sumaišykite, kad viskas gerai pasidengtų.
- Sudėkite bulves į didelį dubenį, jeigu naudojate – suberkite pjaustytas alyvuoges ir patrupinkite fetos sūrio. Papuoškite šviežiomis mėtomis ir patiekite.
Parengta pagal „Iki“ inform.