Porcijos: 6
Gaminimo laikas: 30 min.
Reikės: 500 g šviežios kiaulienos nugarinės, 4 česnako skiltelių, 1 žaliosios citrinos, 1 apelsino, 1 šaukšto kumino sėklų, 1 šaukštelio raudonėlio, pipirų, 1 šaukštelio medaus, smulkintos šviežios kalendros, kelių lapelių šviežių mėtų.
Gaminame:
- Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 1 cm storio riekėmis.
- Kumino sėklas sutrinkite grūstuvėje. Nuo žaliosios citrinos ir apelsino nutarkuokite žievelę, išspauskite citrusų sultis. Dubenyje ar maišytuve sumaišykite marinato ingredientus: apelsino ir žaliosios citrinos sultis bei žievelę, kuminą, smulkintą česnaką, kalendrą, raudonėlį, mėtas, medų. Pagardinkite pipirais. Apliekite marinatu mėsą ir palikite mažiausiai 2 valandoms.
- Kepkite kiaulienos nugarinę ant aliejumi pateptų grotelių po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kad ji išliktų sultinga.
IKI inform.