IKI nuotr. 

Porcijos: 6 

Gaminimo laikas: 30 min. 

Reikės: 500 g šviežios kiaulienos nugarinės, 4 česnako skiltelių, 1 žaliosios citrinos, 1 apelsino, 1 šaukšto kumino sėklų, 1 šaukštelio raudonėlio, pipirų, 1 šaukštelio medaus, smulkintos šviežios kalendros, kelių lapelių šviežių mėtų. 

Gaminame: 

  1. Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 1 cm storio riekėmis. 
  2. Kumino sėklas sutrinkite grūstuvėje. Nuo žaliosios citrinos ir apelsino nutarkuokite žievelę, išspauskite citrusų sultis. Dubenyje ar maišytuve sumaišykite marinato ingredientus: apelsino ir žaliosios citrinos sultis bei žievelę, kuminą, smulkintą česnaką, kalendrą, raudonėlį, mėtas, medų. Pagardinkite pipirais. Apliekite marinatu mėsą ir palikite mažiausiai 2 valandoms. 
  3. Kepkite kiaulienos nugarinę ant aliejumi pateptų grotelių po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės, kad ji išliktų sultinga. 

IKI inform.

 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: