Už lango – ilgai laukta vasariška šiluma, tačiau ji didina ir norą gaivintis. Norint naminių ledų, visai nebūtinas specialus aparatas – naminis sorbetas bus labai gaivus, natūraliai saldus, nebrangus ir skanus variantas. Tai labai paprastas receptas, kuris nereikalauja beveik jokių pastangų – herojėmis jame taps šilauogės, kurios lietuvių tiesiog dievinamos.
Šaldiklyje šilauogės gali išstovėti ištisus mėnesius – tačiau receptas paskatins uogas išsitraukti jau po kelių valandų. Šilauogių sorbetas vos iš kelių paprastų produktų bus tikras išsigelbėjimas vasarą, kupinas šviežumo ir uogų skonio.
Greitas šilauogių sorbetas
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 5 min. (+ laikas užšaldyti šilauogėms)
Reikės: 450 g šilauogių, 1-2 šaukštų medaus arba klevų sirupo (galite pakeisti 4 datulėmis arba cukrumi pagal skonį), 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės, 3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1/3 puodelio vandens.
Gaminame:
- Saują šilauogių atidėkite papuošimui. Likusias nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaldiklį bent 4 valandoms.
- Uogoms gerai sušalus, visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ar trintuvą. Trinkite, kol masė taps visiškai lygi, prireikus vis sustojant ir išmaišant. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite saldumą.
- Patiekite su grilyje keptomis persikų puselėmis, šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.
IKI inform.









































