IKI nuotr.

Už lango – ilgai laukta vasariška šiluma, tačiau ji didina ir norą gaivintis. Norint naminių ledų, visai nebūtinas specialus aparatas – naminis sorbetas bus labai gaivus, natūraliai saldus, nebrangus ir skanus variantas. Tai labai paprastas receptas, kuris nereikalauja beveik jokių pastangų – herojėmis jame taps šilauogės, kurios lietuvių tiesiog dievinamos.

Šaldiklyje šilauogės gali išstovėti ištisus mėnesius – tačiau receptas paskatins uogas išsitraukti jau po kelių valandų. Šilauogių sorbetas vos iš kelių paprastų produktų bus tikras išsigelbėjimas vasarą, kupinas šviežumo ir uogų skonio.

Greitas šilauogių sorbetas

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 5 min. (+ laikas užšaldyti šilauogėms)

Reikės: 450 g šilauogių, 1-2 šaukštų medaus arba klevų sirupo (galite pakeisti 4 datulėmis arba cukrumi pagal skonį), 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės, 3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1/3 puodelio vandens.

Gaminame:

  1. Saują šilauogių atidėkite papuošimui. Likusias nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į šaldiklį bent 4 valandoms.
  2. Uogoms gerai sušalus, visus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ar trintuvą. Trinkite, kol masė taps visiškai lygi, prireikus vis sustojant ir išmaišant. Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite saldumą.
  3. Patiekite su grilyje keptomis persikų puselėmis, šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: