IKI nuotr.

Makaronai su vaivorykštiniu upėtakiu grietinėlės padaže

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 30 min.

Reikės: 500 g vaivorykštinio upėtakio filė, 500 g penne (vamzdelio formos, įžambiai nupjauti makaronai rantytu paviršium) makaronų, 3 šaukštų sviesto, 1 svogūno, 250-300 ml grietinėlės, 3 šaukštų tarkuoto parmezano, šviežių krapų arba petražolių.

Gaminame:

  1. Makaronus virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 1 minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
  2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas, apie 5 min. Tuomet sudėkite gabalėliais supjaustytą vaivorykštinį upėtakį. Kepkite apie 7-8 min.
  3. Viską pagardinkite druska ir pipirais, supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sudėkite virtus makaronus, parmezaną ir smulkintus žalumynus. Švelniai išmaišykite ir palaikykite ant ugnies dar 1-2 min., kad makaronai sugertų dalį padažo.

Keptas vaivorykštinis upėtakis su česnakiniu sviestu

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 30 min.

Reikės: 800 g vaivorykštinio upėtakio filė, 2 šaukštų sviesto, 3 skiltelių česnako, druskos, pipirų, 1 šaukštelio česnako miltelių, 1/2 šaukštelio džiovintų žolelių (baziliko, raudonėlio, čiobrelio ar mišinio), kelių šakelių šviežių krapų, 1 citrinos.

Gaminame:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo indą išklokite folija arba kepimo popieriumi ir įdėkite vaivorykštinio upėtakio filė.
  2. Sumaišykite druską ir prieskonius, mišiniu apibarstykite žuvį.
  3. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su smulkintu česnaku. Užtepkite ant upėtakio filė. Smulkiai supjaustykite krapus ir taip pat apibarstykite žuvį. Uždenkite kepimo indo viršų folija ir kepkite 15 min.
  4. Tada foliją nuimkite ir kepkite upėtakį dar 5 min. Po to žuvį perkelkite į lėkštę ir patiekite su citrinos skiltelėmis. Taip pat galite įdėti daugiau česnakinio sviesto ir smulkintų krapų.

IKI inform. 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: