Makaronai su vaivorykštiniu upėtakiu grietinėlės padaže
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 30 min.
Reikės: 500 g vaivorykštinio upėtakio filė, 500 g penne (vamzdelio formos, įžambiai nupjauti makaronai rantytu paviršium) makaronų, 3 šaukštų sviesto, 1 svogūno, 250-300 ml grietinėlės, 3 šaukštų tarkuoto parmezano, šviežių krapų arba petražolių.
Gaminame:
- Makaronus virkite pasūdytame verdančiame vandenyje 1 minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nusausinkite ir atidėkite į šalį.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas, apie 5 min. Tuomet sudėkite gabalėliais supjaustytą vaivorykštinį upėtakį. Kepkite apie 7-8 min.
- Viską pagardinkite druska ir pipirais, supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sudėkite virtus makaronus, parmezaną ir smulkintus žalumynus. Švelniai išmaišykite ir palaikykite ant ugnies dar 1-2 min., kad makaronai sugertų dalį padažo.
Keptas vaivorykštinis upėtakis su česnakiniu sviestu
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 30 min.
Reikės: 800 g vaivorykštinio upėtakio filė, 2 šaukštų sviesto, 3 skiltelių česnako, druskos, pipirų, 1 šaukštelio česnako miltelių, 1/2 šaukštelio džiovintų žolelių (baziliko, raudonėlio, čiobrelio ar mišinio), kelių šakelių šviežių krapų, 1 citrinos.
Gaminame:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo indą išklokite folija arba kepimo popieriumi ir įdėkite vaivorykštinio upėtakio filė.
- Sumaišykite druską ir prieskonius, mišiniu apibarstykite žuvį.
- Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su smulkintu česnaku. Užtepkite ant upėtakio filė. Smulkiai supjaustykite krapus ir taip pat apibarstykite žuvį. Uždenkite kepimo indo viršų folija ir kepkite 15 min.
- Tada foliją nuimkite ir kepkite upėtakį dar 5 min. Po to žuvį perkelkite į lėkštę ir patiekite su citrinos skiltelėmis. Taip pat galite įdėti daugiau česnakinio sviesto ir smulkintų krapų.
IKI inform.