Porcijos: 8
Gaminimo laikas: 30 min. ruošti (+ 60 min. kepti)
Reikės: 1 didelio lakšto šaldytos sluoksniuotos tešlos, 3 mažų cukinijų, 2 morkų, 250 g rikotos, 250 g fetos, 2 šaukštų smulkintų šviežių mėtų, druskos, pipirų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, papildomai aliejaus kepimui (nebūtina).
Gaminame:
- Iškočiokite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, kad ji būtų didesnė už pyrago formą. Įdėkite tešlą į formą, nupjaudami perteklių kraštuose, tuomet įdėkite į šaldiklį.
- Sumaišykite fetos ir rikotos sūrius su alyvuogių aliejumi, pipirais ir susmulkintomis mėtomis. Paragaukite ir, jei reikia, įberkite druskos, jeigu norite išraiškingiau – galite įdėti ir česnako ar kitų mėgstamų prieskonių.
- Cukinijas ir morkas supjaustykite mandolina arba bulvių skustuku ilgomis ir plonomis juostelėmis. Jas reikės šiek tiek suminkštinti, kad nesulūžtų sukant „gėlytes“. Tam galite arba 30 sekundžių juosteles vieną po kitos apkepti keptuvėje su šiek tiek aliejaus, arba pašildyti mikrobangų krosnelėje 30-60 sekundžių.
- Išimkite pyrago formą iš šaldiklio, supilkite visą įdarą ant tešlos ir tolygiai išskirstykite.
- Kiekvieną daržovių juostelę susukite į tvirtą ritinėlį ir šiek tiek įspauskite į įdarą. Pamainomis dėkite tai morkas, tai cukinijas, kol užpildysite visą pyragą.
- Kepkite 15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, tada sumažinkite temperatūrą iki 190 laipsnių ir kepkite dar 45 minutes arba tol, kol tešla visiškai parus.
- Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti mažiausiai 15 minučių, prieš išimant iš formos. Patiekite su skania salotų porcija. Skanaus!
IKI inform.








































