Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 30 min.
Reikės: 500 g kiaulienos sprandinės, 2 šaukštų aliejaus, 1 šaukšto sojų padažo, 1 šaukšto kečupo, 1 raudonosios paprikos, 1 geltonosios paprikos, 1 didelės morkos, 1 svogūno, 1 cukinijos, druskos, pipirų, šviežių petražolių.
Gaminame:
- Supjaustykite kiaulienos sprandinę į 8 plonas riekeles. Kiekvieną iš jų išmuškite mėsos muštuku. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Paprikas, morką, cukinijas supjaustykite siauromis juostelėmis, o svogūną – žiedais.
- Ant kiekvienos sprandinės riekelės uždėkite daržovių porciją, susukite į tvirtą ritinėlį. Jei norite, sutvirtinkite prieš tai vandenyje pamirkytais dantų krapštukais.
- Sumaišykite aliejų, sojų padažą ir kečupą.
- Jei kepate ant grilio: suktinukus padėkite ant įkaitinto grilio, kepkite 15-20 minučių, kartą apverčiant ir dažnai patepant marinatu.
- Jei kepate orkaitėje: įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Sudėkite suktinukus ant grotelių, po jais padėkite kepimo skardą su vandeniu. Aptepkite suktinukus marinatu ir kepkite 20 minučių, per tą laiką dar du kartus papildomai patepant marinatu.
- Prieš patiekiant išimkite dantų krapštukus. Apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su šviežiomis salotomis.
IKI inform.