Purūs suflė blynai
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 20 min.
Reikės: 4 didelių kiaušinių, 60 ml pieno, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 2 šaukštelių citrinos žievelės (neprivaloma), 60 g miltų, ½ šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelio baltojo acto (arba citrinos sulčių), 50 g cukraus, neutralaus aliejaus, cukraus pudros ir šviežių uogų.
Gaminame:
- Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Į trynius supilkite pieną, vanilę, citrinos žievelę ir trumpai suplakite. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Maišykite tol, kol masė taps vientisa ir neliks sausų miltų.
- Į kiaušinių baltymus supilkite actą arba citrinos sultis. Virtuviniu plakikliu plakite, kol masė taps standi ir apvertus dubenį nejudės, pamažu po truputį įmaišant cukrų.
- Trečdalį išplaktų baltymų įmaišykite atsargiai mentele įmaišykite į trynių tešlą, kol neliks dryžių. Tą patį padarykite su likusia baltymų mase.
- Įkaitinkite didelę nepridegančią keptuvę ant silpnos ugnies ir lengvai patepkite keptuvę aliejumi. Į keptuvę dėkite po šaukštą tešlos, kad gautųsi ne daugiau nei 3 blynai keptuvėje. Galite naudoti ir konditerinį maišelį. Tuomet ant viršaus dėkite dar tešlos – kad blynai būtų aukšti. Jeigu turite, galite naudoti apskritimus, skirtus maisto gamybai.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite blynams kepti apie 4-5 minutes, kol apatinė pusė taps aukso spalvos. Atsargiai apverskite blynus ir leiskite pakepti dar 4-5 minutes. Skanaus!
Minkštučiai rikotos blynai
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 25 min.
Reikės: 250 g rikotos, 175 ml pasukų, 2 kiaušinių, 1 šaukštelio vanilės, 1 puodelio miltų, 4 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1/4 šaukštelio druskos. Neprivalomai: 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1/2 šaukšto šviežiai tarkuotos citrinos žievelės, 1/4 puodelio aguonų.
Gaminame:
- Dubenyje sumaišykite rikotos sūrį, pasukas, kiaušinius, vanilę, citrinos sultis bei žievelę.
- Atsargiai suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, aguonas ir maišykite, kol masė susijungs, tačiau nepermaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įdėkite sviesto gabalėlį ir palaukite, kol pradės šnypšti. Formuokite blynus (maždaug ½ puodelio porcijomis) ir kepkite, kol kiekviena pusė taps auksinės spalvos.
IKI inform.









































