IKI nuotr.

Purūs suflė blynai

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 20 min.

Reikės: 4 didelių kiaušinių, 60 ml pieno, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 2 šaukštelių citrinos žievelės (neprivaloma), 60 g miltų, ½ šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukštelio baltojo acto (arba citrinos sulčių), 50 g cukraus, neutralaus aliejaus, cukraus pudros ir šviežių uogų.

Gaminame:

  1. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Į trynius supilkite pieną, vanilę, citrinos žievelę ir trumpai suplakite. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Maišykite tol, kol masė taps vientisa ir neliks sausų miltų.
  2. Į kiaušinių baltymus supilkite actą arba citrinos sultis. Virtuviniu plakikliu plakite, kol masė taps standi ir apvertus dubenį nejudės, pamažu po truputį įmaišant cukrų.
  3. Trečdalį išplaktų baltymų įmaišykite atsargiai mentele įmaišykite į trynių tešlą, kol neliks dryžių. Tą patį padarykite su likusia baltymų mase.
  4. Įkaitinkite didelę nepridegančią keptuvę ant silpnos ugnies ir lengvai patepkite keptuvę aliejumi. Į keptuvę dėkite po šaukštą tešlos, kad gautųsi ne daugiau nei 3 blynai keptuvėje.  Galite naudoti ir konditerinį maišelį. Tuomet ant viršaus dėkite dar tešlos – kad blynai būtų aukšti. Jeigu turite, galite naudoti apskritimus, skirtus maisto gamybai.
  5. Uždenkite keptuvę dangčiu ir leiskite blynams kepti apie 4-5 minutes, kol apatinė pusė taps aukso spalvos. Atsargiai apverskite blynus ir leiskite pakepti dar 4-5 minutes. Skanaus!

Minkštučiai rikotos blynai

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 25 min.

Reikės: 250 g rikotos, 175 ml pasukų, 2 kiaušinių, 1 šaukštelio vanilės, 1 puodelio miltų, 4 šaukštų cukraus, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1/4 šaukštelio druskos. Neprivalomai: 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių, 1/2 šaukšto šviežiai tarkuotos citrinos žievelės, 1/4 puodelio aguonų.

Gaminame:

  1. Dubenyje sumaišykite rikotos sūrį, pasukas, kiaušinius, vanilę, citrinos sultis bei žievelę.
  2. Atsargiai suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, aguonas ir maišykite, kol masė susijungs, tačiau nepermaišykite.
  3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Įdėkite sviesto gabalėlį ir palaukite, kol pradės šnypšti. Formuokite blynus (maždaug ½ puodelio porcijomis) ir kepkite, kol kiekviena pusė taps auksinės spalvos.

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: