Eltos nuotr.

„Iki 8 val. ryto policija gavo 170 pranešimų (iš įstaigų apie jiems siųstus grasinimus susprogdinti – ELTA)“, – Eltai sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Grasinimų sprogdinimais, kaip ir anksčiau, sulaukė švietimo, ugdymo įstaigos, kitos institucijos.

Pirmadienio naktį, anot policijos, įstaigos gavo apie 1,5 tūkst. pranešimų apie padėtus sprogmenis, praėjusį penktadienį – apie 900.

Kaip anksčiau teigė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, didžioji dalis grasinančių laiškų parašyta rusų kalba.

Dalis švietimo, ugdymo įstaigų, gavusios pranešimus su grasinimais susprogdinti, evakuoja iš pastatų žmones, praneša apie įvykį vaikų tėvams, pačius vaikus paleidžia į namus.

Policija feisbuke skelbė, kad laiškai įstaigoms su grasinimais sprogdinimais yra centralizuota ataka.

„Tikėtina, kad tai centralizuotai surengta ataka, siekiant sutrikdyti specialiųjų tarnybų darbą. Dirbame įtemptai, važiuojame į visus objektus, juos tikriname, kol kas jokių sprogmenų ar kitų pavojingų objektų nerasta. Prašome žmonių nepanikuoti, elgtis ramiai, vykdyti pareigūnų nurodymus“, – informavo policija.

Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Geros ar piktos valios pasireiškimai, stichinės nelaimės ir nekalti gamtos pokštai, pasaulio ir mūsų krašto politinio, ekonominio bei kultūrinio gyvenimo naujienos, naujų žvaigždžių atradimai ar įmintos mikropasaulio mįslės, sporto varžybos ir daug kitokių svarbių bei įdomių dalykų.
Subscribe
Informuoti apie
guest
5 Komentarai
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panemunelietė
Panemunelietė
2023 17 spalio 13:46

Nu ir kam čia tą paniką keliat be reikalo?? Jugi net nebuvo tų grasinančių eimeilų kažkokių rokiškis net negavo taip kad baikit kelti paniką ir meluot visiem

Rokiškis
2023 18 spalio 10:37
Atsakinėti į  Panemunelietė

Na kaip gi negavo, gavo laiškus. Jei ponia nežinote tai gal nekomentuokite

Panemunelietė
Panemunelietė
2023 19 spalio 16:44
Atsakinėti į  Rokiškis

Naivuoli tu tai kad tikrai nė viena Rokiškio mokykla negavo tu emeilų su tais ale grasinimais pats nieko nežinai ir nekalbėk ir gali toliau tikėt žiniakslaida kad ale rokiškio ugdymo istaigos gavo tuos emeilus su ale grasinimais kad užminuotos mokyklos ir jei visą žinai tai pasakyk bent vieną kuri gavo tuos ale grasinančius emeilus ir spėju šioj vietoj pasislėpsi po krūmu nes tokių nėra

Rokiškis
2023 20 spalio 9:17
Atsakinėti į  Panemunelietė

Ir ko aš turiu slėptis po krūmu😂 Gavo Juodupės mokykla, gavo darželis, jei nežinote tai nereiškia, kad niekas negavo. Gaila man tokių žmonių trumpai mąstančių ir matančius tik save. Kai nutiks bėda itariu pati pirma slepsies po krūmu 😂😂😂

Panemunelietė
Panemunelietė
2023 20 spalio 18:25
Atsakinėti į  Rokiškis

Tik viena pasakysiu patekai i proto plovimo masina nei ta juodupes mokykla nei kazkoks darzelis negavo tų visų ale gasdinančių emeilų ir pabaigai man irgi nepatinka tokie žmonės kaip tamsta kurie patekę i proto plovimo masina skleidžia paniką ir jaučias lyg būtų teisuoliai ir visą žinantys bet dėja taip nėra taip nėra ir tamstos šiuo atvėju

Rekomenduojami video: