15min.lt nuotr

Olimpinę bronzą laimėjęs Gintautas Matulis gimė Rokiškyje 1989 metų gruodžio 6 d. Treniruotis pradėjo pas krepšinio trenerį Anatolijų Griniuką. Dar tebesimokydamas mokykloje Gintautas ėmė rungtyniauti Regionų krepšinio lygoje (RKL) tuomet žaidusioje „Rokiškio sūrio“ komandoje. Joje ilgai neužtruko ir buvo pakviestas į Utenos „Juventus“, tuomet jau besivaržiusią aukštesnėje – Nacionalinėje krepšinio lygoje.

„Rokiškio sūrį“ anuomet treniravęs Gintaras Kravčenka sako, jog abu olimpiniai prizininkai – ir Gintautas Matulis, ir Šarūnas Vingelis – buvo gabūs ir darbštūs jaunuoliai, anksti atsiskleidę kaip savos kartos lyderiai, todėl išlaikyti juos savo komandoje buvo sunku.

Šarūnas „Rokiškio sūryje“ rungtyniavo dar ir studijuodamas pirmajame Sporto universiteto kurse, o Gintautą stipresni pastebėjo anksčiau. Treneris G. Kravčenka sako, jog ryšiai su auklėtiniais nenutrūko iki šiol. Net iš karto po Debrecene laimėto kelialapio į Olimpines žaidynes kalbėjo vaizdo skambučiu su buvusiais auklėtiniais. Toks pat pokalbis įvyko ir su olimpiniu Paryžiumi.

Per savo profesionalaus krepšininko karjerą G. Matulis žaidė Utenos „Juventus“ (2008–2014 ir 2020–2023), Molėtų „Ežerūne-Karyje“ (2014–2015), Marijampolės „Sūduvoje-Mantingoje“ (2015–2017 ir 2019–2020), Kėdainių „Nevėžyje“ (2017–2019 su pertrauka, kai žaidė Islandijos miesto Torlaukshiobno klube), nuo 2023 – RKL rungtyniaujančioje Utenos „Juventus-Užpaliai“ komandoje. Pastaraisiais metais vis daugiau laiko ir energijos Gintautas skiria 3×3 krepšiniui. Ir tai, kaip matome, pasiteisino su kaupu.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: