GR nuotr.

Ieškojo dieną ir naktį

Pasak Rokiškio policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininko Roberto Krasausko, iškart, tik gavus pranešimą apie dingusį vyrą, jo nepertraukiamai ieškota tiek dienos, tiek nakties metu.

Paieškos buvo vykdomos nepaisant to, kad oro sąlygos buvo nepalankios – lijo. Žinoma, tokios oro sąlygos apsunkino paiešką. „Penktadienį prie paieškų prisidėjo savanoriai, ir paleidome dronus. Pasitelkėme į pagalbą ir kinologus. Šeštadienį taip pat buvo tęsiama paieška, iš Vilniaus atskrido sraigtasparnis. Buvo dar du parasparniai. Kalbant apie savanorius, tai pagrinde buvo Juodupės miestelio žmonės, bet atvyko ir iš kitur“, – sakė R. Krasauskas.

Būtent sraigtasparnio su įmontuotu termovizoriumi pagalba šeštadienio pavakarę vyras ir rastas. Tiksliau –Armonių kaime, Lietuvos–Latvijos pasienyje.

Paklaustas, dėl kokių galimų priežasčių juodupietis dingo, R. Krasauskas nedetalizavo. „Sunku pasakyti… Kad daug kažką šnekėt… Tikrai nešnekinome, nes žmogus buvo išsigandęs, klaidžiojo beveik tris paras, jam buvo šokas. Reikia suprasti ir artimuosius – per šitiek laiko galima buvo prisigalvoti ir pačių baisiausių dalykų. Pagrindinė mūsų misija – radus dingusįjį, jį perduoti medikams, kad pasirūpintų jo sveikata“, – teigė Rokiškio policijos komisariato atstovas.

Iš to streso nelaimėlis pareigūnams pamiršo pasakyti „ačiū“, tačiau pareigūnai to nesureikšmina. Toks jų darbas. „Daug padėkų sulaukėme iš dingusiojo artimųjų“, – sakė R. Krasauskas.

Anot jo, atvejai, kai tenka ieškoti dingusių žmonių, pasitaiko bent porąkart per metus. Tai policijos pareigūnų nestebina, nes tokie nutikimai tampa tendencingi, prasidėjus grybavimo sezonui. Tačiau verta pabrėžti, jog šis įvykis parodė, kad bėdai ištikus gyventojai moka susivienyti – tai, pašnekovo žodžiais, labai džiugina.

Ne grybauti išėjo

Juodupės seniūno pavaduotojas Marius Datkūnas sakė: „Kaip kažkas rašė komentaruose, mes visi turim didžiulę širdį. Džiaugiamės labai, kad galėjom nors kažkiek prisidėti. Žinoma, labiausiai už viską reiktų dėkoti policijos pareigūnams, kurie dingusįjį ir rado.“

Prapuolęs vyras, kaip teigiama, gyveno viename iš Juodupės daugiabučių, kartu su tėvais. Vietiniams žinomas kaip ramaus, uždaro būdo.

Kad vyras pasiklydo grybaudamas, anot M. Datkūno, greičiausiai nebus ta versija. „Aš jo nepažinojau, bet išėjo tikrai ne su pintine rankose. Motyvai? Tėvai juos įvardijo, bet komentuoti daugiau nenorėčiau, nes tai susiję, kaip supratau, su sveikatos priežastimis. Tas sūnaus dingimas yra šeimos reikalas ir, reik manyti, buvo jiems kaip blogas sapnas, kuris pagaliau baigėsi“, – kalbėjo M. Datkūnas.

Labiausiai nerimą kėlė tai, kad vyras išėjo iš namų plonai apsirengęs – su sportine apranga, be striukės. „Stiprus jaunas organizmas, nors ir perlytas, ištvėrė šalnas. Vyresnio amžiaus žmogui greičiausiai būtų baigęsi liūdniau“, – svarstė jis.

Būtent M. Datkūnas ir subūrė savanorius gyventojo paieškai. „Penktadienį sukontaktavom su policijos pareigūnais. Kadangi priklausau Juodupės medžiotojų klubui, tai paprasčiausiai paklausėm pareigūnų, kuo galime padėti. Su visais būrelio nariais susirašėme ir susitikome prie seniūnijos pastato. Buvo apie dešimt klubo narių. Taip ir pradėjom paieškas. Vėliau tos gretos vis didėjo, nes prisijungė daugiau gyventojų. Mes, medžiotojai, gerai pažįstame miškus, tai žmonėms padėjome, kaip darniai ir lygiai „šukuoti“ miško kvartalus, kad nepraleistų nė vienos vietos. Taip pat savanoriai važinėjo miško keliukais, tęstos paieškos ir tamsiuoju paros metu. Bet atsitiko taip, kad mums bešukuojant mišką žmogus rastas jau išėjęs iš miško masyvo“, – komentavo M. Datkūnas.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: