Audrius Dagys. Asmeninio archyvo nuotr.
Audrius Dagys. Asmeninio archyvo nuotr.

 

Reikės: vienos dorados, 8 didesnių alyvuogių, 4 laimo griežinėlių, 5-6 šeri pomidoriukų, 4 skiltelių česnako, 200 ml balto sauso vyno, žuvies prieskonių, alyvuogių aliejaus.

 

Žuvį nuskutame, išvalome, nuplauname ir nusausiname, barstome prieskoniais. Trijose vietose vienoje pusėje įpjauname dorados šoną. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejaus, dedame žuvį, šonuose sudedame pomidorus, laimo griežinėlius, česnako skilteles, alyvuoges. Kepame apie 4 min. (priklauso nuo žuvies dydžio). Pilame vyną ir kaitiname apie 1-2 min. arba tol, kol išgaruoja alkoholis. Kol kepa žuvis, įkaitiname orkaitę iki 185 laipsnių C. Žuvį ir kitus produktus iš keptuvės perdedame į skardą, tik citrinos griežinėlius uždedame ant dorados. Jei ilgiau kepėme keptuvėje ir matome, kad liko mažokai skysčio, galima papildomai įpilti vyno. Tada skardą šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 15 min. Serviruojame pailgoje lėkštėje. Galima įdėti kelias skilteles virtų ir apkeptų bulvių.

Pastabos: vartyti žuvies nei keptuvėje, nei orkaitėje nereikia, padauginti vyno – taip pat. Iškepus žuviai turi likti ne daugiau kaip penki valgomieji šaukštai padažo.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: