„Iki“ nuotr.

Greiti pyragėliai su persikais

Reikės: 4 prisirpusių persikų arba nektarinų, 250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos, 8 šaukštelių skysto medaus, 4 šaukštelių migdolų arba kvietinių miltų.

Gaminame:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite persikus.
  2. Atsiplėškite kepimo popieriaus lapą, kad jis tilptų į skardą. Paimkite apvalią sausainių formelę (kad būtų didesnė už nektariną, apie 10 cm), dėkite ją ant kepimo popieriaus ir apibrėžkite pieštuku. Kartokite, kol taip padarysite ant viso popieriaus.
  3. Apskritimus patepkite medumi ir apibarstykite miltais.
  4. Perpjaukite persikus per pusę, išimkite kauliuką ir kiekvieną puselę supjaustykite gana plonais griežinėliais. Sudėkite juos į nubrėžtus apskritimus ant medaus ir miltų.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  6. Sausainių formelėmis išpjaukite apskritimus iš tešlos ir uždėkite šiuos tešlos diskelius ant vaisių puselių. Šiek tiek prispauskite kraštus.
  7. Kepkite apie 20 minučių, tačiau nepalikite be priežiūros.
  8. Išimkite kepimo skardą ir apverskite mažuosius pyragėlius. Galite patiekti su ledais, puošti šviežiomis šilauogėmis.

P. S. Jeigu sausainių formelės neturite, tešlą galite pjaustyti kvadratais ir atitinkamai medų tepti bei vaisius dėlioti tokio dydžio plote, koks yra vienas kvadratas. Galite naudoti ir nebūtinai apvalią formelę – pavyzdžiui, labai gražiai atrodys širdies formos.

Parengta pagal „Iki“ inform. ir nuotr.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: