GR nuotr.

„Neabejoju, kad šis receptas Jums ir Jūsų artimiesiems patiks. Švelniai auksinė karamelė, kurios sodrus, sviestinis skonis puikiai dera su subtilia, tačiau maloniai kartoka natų užuomina. Ši tiršta ir glotni masė pasižymi lengvu saldumu, kuris ilgai išlieka gomuryje. Tobulai subalansuota tarp traškumo ir kreminės konsistencijos, ši karamelė puikiai tinka kaip desertas ar priedas prie pyragų, ledų ar kremo sluoksnių“, – sako Laima.

Karamelės receptas

REIKĖS:

Grietinėlės, ~35 proc., 160 g

Cukraus, 230 g

Sviesto, 100 g ( šalto)

Druskos, pusė arbatinio šaukštelio

GAMINAME:

  1. Puode storu dugnu išsitirpiname 230 g cukraus iki auksinės spalvos (cukraus gabaliukų neturi matytis).
  2. Sudedame po truputį labai šaltą sviestą, nuolat maišydami.
  3. Užverdame 160 g grietinėlės.
  4. Supilame karštą grietinėlę ant auksinės spalvos karamelės (išlydyto cukraus ir sviesto). Viską išmaišome iki vientisos masės. Sudedame druską. Ir karamelė paruošta.

Gautą karamelę supilame į pusės litro stiklainį ar į mažesnius stiklainius saldžiai dovanai.

Skanaus, linksmo karamelės virimo.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: