Kraštietė konditerijos meistrė Laima VIZBARIENĖ siūlo pasigaminti dar vieną desertą – migdolinius sausainius be gliuteno. Receptas paprastas, nereikalaujantis daug laiko, tad sausainukai puikiai tiks ir netikėtam svečiui pavaišinti.
REIKĖS
- 200 g migdolų miltų,
- 2 kiaušinio baltymų,
- 80 g cukraus,
- 50 g rudojo cukraus,
- pusės šaukštelio cinamono.
GAMINAME
- Kiaušinių baltymus suplakite su cukrumi iki balto morengo.
- Įmaišykite pamažu migdolų miltus ir cinamoną.
- Skardą išklokite kepimo popieriumi.
- Rankomis formuokite rutuliukus ir padarykite lyg blynelius.
- Ant kiekvieno blynelio įspauskite po migdolo riešutą.
- Kepkite migdolinius sausainius 160 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Arba kol jie įgaus rusvą atspalvį kaip nuotraukoje.
SKANAUS









































