Asmeninio archyvo nuotr.

Kraštietė konditerijos meistrė Laima VIZBARIENĖ siūlo pasigaminti dar vieną desertą – migdolinius sausainius be gliuteno. Receptas paprastas, nereikalaujantis daug laiko, tad sausainukai puikiai tiks ir netikėtam svečiui pavaišinti. 

REIKĖS 

  •   200 g migdolų miltų,  
  •   2 kiaušinio baltymų, 
  •   80 g cukraus, 
  •   50 g rudojo cukraus, 
  •   pusės šaukštelio cinamono. 

GAMINAME 

  • Kiaušinių baltymus suplakite su cukrumi iki balto morengo.  
  • Įmaišykite pamažu migdolų miltus ir cinamoną. 
  • Skardą išklokite kepimo popieriumi.  
  • Rankomis formuokite rutuliukus ir padarykite lyg blynelius. 
  • Ant kiekvieno blynelio įspauskite po migdolo riešutą. 
  • Kepkite migdolinius sausainius 160 °C temperatūros orkaitėje 15–20 min. Arba kol jie įgaus rusvą atspalvį kaip nuotraukoje. 

SKANAUS 

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: