Salted, crunchy cucumbers with dill and garlic in a bag

Kodėl šis metodas sulaukia vis daugiau dėmesio, priežasčių ne viena. Tarp jų – ne tik rauginimo sparta. Sausai raugti agurkai yra švelnesnio skonio nei tradiciniai, todėl patiks net ir tiems, kurie nėra dideli raugintų agurkų gerbėjai – pavyzdžiui, vaikams. Be to, taip paruošti agurkai bus traškesni ir nepraras spalvos, o tai dar labiau žadins apetitą.

Reikės: 1 kg agurkų, 1 šaukšto druskos (geriausia nejoduotos akmens druskos), 1 šaukšto garstyčių sėklų, 5–6 skiltelių česnako, 2 šviežių krapų šakelių su pumpurais, šlakelio aliejaus ir acto. Pasirinktinai: 2 lauro lapų, krieno šaknies (maždaug 10 cm), šviežių ridikėlių, pipirų grūdelių, krienų arba vyšnių, serbentų lapų.

Gaminame:

  1. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus, didesnius perpjaukite išilgai ir sudėkite į užspaudžiamą maišelį.
  2. Česnako skilteles supjaustykite griežinėliais, jeigu naudojate krieno šaknį – ją nulupkite ir supjaustykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite šiaudeliais. Ridikėlius nuplaukite, nupjaukite galiukus. Jei norite, taip pat galite pasiruošti sutrintų lauro lapų, šiek tiek susmulkintų kvapiųjų pipirų grūdelių ir krienų, vyšnių ar serbentų lapų.
  3. Į agurkus sudėkite visus paruoštus ingredientus, taip pat garstyčių sėklas. Juos tolygiai pabarstykite druska ir įpilkite vos šlakelį aliejaus bei šiek tiek acto. Tuomet iš maišelio išspauskite orą, uždarykite ir švelniai pakratykite agurkus, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  4. Dėkite agurkus į šaldytuvą, skanauti jau galėsite vos po kelių valandų. Jeigu planuojate valgyti vėliau, šaldytuve agurkus laikykite 4 valandas, paskui dar 20 valandų – kambario temperatūroje. Iš viso taip laikykite ne ilgiau nei 48 valandas, o atidarytus nepamirškite įdėti atgal į šaldytuvą.

„Iki“ inform. ir nuotr.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: