Asmeninio archyvo nuotr.

Arvydas Dagys gimė 1967 10 16 Panevėžio mieste, vėliau su tėvais įsikūrė Rokiškyje. Čia lankė darželį „Ąžuoliukas“, mokėsi tuometinėje Trečiojoje vidurinėje mokykloje. Pabaigęs ją įstojo į Vabalninko technikumą ir sėkmingai jį baigė įgydamas mechaniko specialybę.

1986 metais buvo pašauktas atlikti karinės tarnybos, iš kurios 1988-aisiais sėkmingai sugrįžo.

Pora metų darbavosi Rokiškio statybos organizacijoje.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, 1990 metų lapkričio mėnesį įstojo Krašto apsaugos departamento Pasienio tarnybos gretas, kur ir tarnavo beveik 20 metų.

Arvydas dalyvavo 1991 metų Sausio įvykiuose, gynė Aukščiausiąją Tarybą, Spaudos rūmus, Televizijos bokštą. Už tai buvo apdovanotas valstybiniais apdovanojimais ir medaliais. 2024 metų sausio 31 d. Arvydui suteiktas Laisvės gynėjo statusas ir įteiktas tai liudijantis ženklas.

1992 metų lapkričio 13 d. Arvydas sukūrė šeimą su Daiva  ir sulaukė trijų dukterų – Gretos Martynos ir Godos. Sėkmingai jas užaugino.

Šeima gyveno laimingai, pastaruoju metu Arvydas darbavosi tolimųjų reisų vairuotoju, kūrė ateitį ir gerovę sau ir savo šeimai. Ir štai netikėtai užklupo klastinga liga, bet Arvydas visada buvo optimistas, jis tikėjo, kad pasveiks ir viskas bus gerai. Deja.

Ilsėkis ramybėje, Arvydai. O mūsų atmintyje išliksi toks, kokį Tave pažinojome.

Pasieniečiai

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: