GR nuotr.

Pirmadienį kalbinta Sėlos rytinės apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Aldona Burdinavičiūtė patikslino, kad iš komisijos pašalinta narė atleista už Rinkimų kodekso pažeidimą. Ji trejus metus negalės dirbti rinkimų komisijose. Atleistoji apie tai informuota. Pažymima, kad ji turinti teisę tokį sprendimą skųsti. „Atvejis labai nemalonus, bet ta komisijos narė ne rinkimų metu prisigėrė. Ji jau atėjo tokia iš ryto, o komisija pastebėjusi jos keistą elgesį ir sklindantį alkoholio kvapą iškart apie tai informavo“, – pridūrė ji.

Daugiau nutikimų, Sėlos rytinės apygardos pirmininkės žodžiais, rinkimų dieną nebuvo fiksuota. „Stebėtojai dalyvavo daugelyje rinkiminių apylinkių, bet jokių pastabų nepateikė“, – tvirtino A. Burdinavičiūtė. Rinkėjų balsai apygardoje baigti skaičiuoti 4 val. ryto.

Beje, rinkimų dieną „Gimtąjį…“ pasiekė informacija, kad vienoje Obelių seniūnijoje esančioje rinkiminėje apylinkėje komisija dirba patalpose be lauko durų ir šąla. Ar jos tuo metu buvo keičiamos, ar jų tiesiog nėra, laikraščio skaitytojai, deja, nepatikslino. „Buvo atvažiavę apylinkių pirmininkai, sekretoriai, bet nesakė nieko“, – patikino A. Burdinavičiūtė.

„Gimtasis…“ primena, kad kitą antradienį (spalio 22 d.) startuos antrojo Seimo rinkimų turo išankstinis balsavimas, o spalio 27-oji – didžioji rinkimų diena, kuomet galutinai paaiškės, kuris vienmandatininkas bus išrinktas į Seimą.

Liberalų sąjūdžio Rokiškio skyriaus pirmininkės Jurgitos Erslovienės komentaras („Gimtojo…“ kalbinta pirmadienį ryte):

Su pačia buvusia rinkiminės komisijos nare dar nebuvau susitikusi, vis laukiu jos paaiškinimo. Reikia kalbėtis, išsiaiškinti, kas čia įvyko. Kodėl tokia situacija susidėliojo, šiuo metu, deja, dar negaliu pakomentuoti. Aišku, kad dalykai nepateisinami. Taip, tai mūsų deleguotas asmuo. Kaip ir daugelis partijų į komisijas deleguoja nebūtinai savo partijos narius. Tai šitie dalykai bus kruopščiai peržiūrimi ir atsižvelgta. Garbės, aišku, tokie dalykai nedaro, bet ir supraskime, jog nėra galimybės patikrinti visų, tą nuspėti ir numatyti. Nė viena partija nesam nuo tokių reikalų apdrausti. Liūdna, apmaudu dėl tokios situacijos.

Subscribe
Informuoti apie
guest
1 Komentuoti
Naujausius
Seniausius Įvertinimą
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Nuomonė
Nuomonė
2024 15 spalio 8:21

Manau, kad kai variklį užkalė per jos durnumą, tai policijos nekvietė ir straipsnių nebuvo.???? Linkiu, kad su ja pasielgtų taip, kaip jinai elgiasi su kitais. Padėk Dieve jei. Neteiskite ir nebūsite teisiami.Ačiū. Sėkmės.

Rekomenduojami video: