Asmeninio archyvo nuotr.

– Ne taip dažnai būna, kad savivaldybė paskelbtų, jog skiria lėšų menui – muzikai, šokiui, teatrui. Ar prašėte? Ar tikėjotės?

– Ne, tai buvo labai netikėta ir maloni staigmena.

– Kokia pirma mintis buvo sužinojus tokią neeilinę naujieną? Kaip reagavo orkestre grojantys muzikantai – mokytojai, mokiniai?

– Pirma mintis – kad tai tiesiog neįtikėtina. Po to, žinoma, sekė nuoširdaus džiaugsmo pliūpsnis. Mokytojai reagavo atsargiai, nes, kaip ir sakėt, – ne taip dažnai būna, kad savivaldybė paskelbtų, jog skiria lėšų menui. Mokiniai labai džiūgauja ir jau planuoja stovyklą pajūryje. Esame dėkingi – tai mūsų pastangų pripažinimas ir dar vienas postūmis augti. Visiems tai buvo motyvuojanti žinia, kad jų darbas yra vertinamas.

– Kaip tokios stulbinančios naujienos pakeis orkestro gyvenimą? Gal dar iki galo nesuplanavote, bet vis tiek jau turite kažkokių pradinių minčių?

– Minčių daug, idėjos tiesiog veja viena kitą. Parama tikrai pakeis mūsų veiklą – ji leis įsigyti naujų instrumentų, partitūrų, leis organizuoti kūrybines stovyklas, semtis žinių meistriškumo pamokose, surengti įvairesnių viešų pasirodymų, vykti į gastroles. Kol kas viskas dar planavimo etape, bet pradinės mintys sukasi apie geresnes repeticijų sąlygas ir platesnę koncertų geografiją.

Daugiau „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: