Skaitytojo nuotr.

Įpykęs sutvarkė pats

Gyventojo pastebėjimu, anksčiau ne tik konteinerių aikštelės būdavo tvarkingos, bet ir kelių metrų spinduliu sutvarkyta teritorija aplink jas. Ieškodamas teisybės vyras sakė, kad kreipėsi į „Rokiškio komunalininką“, tačiau gavo atsakymą, kad konteineriai ne tik jų, todėl ne tik jie yra atsakingi už tvarką konteinerių aikštelėse ir aplinkui. Pasipiktinęs vyras sakė, kad jam neliko nieko kito, tik aplinką pačiam, kiek įmanoma, aptvarkyti, išgrėbstyti.

Konteineriai nuolat užpildomi netinkamomis atliekomis

Situaciją pakomentuoti paprašėme Panevėžio regioninio atliekų tvarkymo centro (PRATC) atstovų – kas iš tikrųjų turi sutvarkyti teritoriją šalia konteinerių?

Pasak Rinkliavų administravimo ir kontrolės padalinio vyr. vadybininkės Miglės Antanėlienės, visi atliekų surinkimo konteineriai yra aptarnaujami pagal viešai paskelbtus grafikus. Garažų eksploatavimo bendrijoje „Klevas“ mišriųjų komunalinių atliekų konteineriai yra aptarnaujami du kartus per savaitę, stiklo pakuotei skirtas konteineris – kartą per mėnesį, plastiko ir popieriaus pakuotei skirti konteineriai – kartą per savaitę. Kartą per savaitę yra surenkamos prie bendro naudojimo konteinerių paliktos atliekos.

M. Antanėlienės teigimu, svarbu paminėti, kad garažų eksploatavimo bendrijoje „Klevas“ esančioje aikštelėje atliekų surinkimo konteineriai yra nuolat užpildomi netinkamomis atliekomis. „Garažų savininkai ar nuomininkai nesilaiko atliekų tvarkymo taisyklių – turimos atliekos nėra rūšiuojamos, į bendro naudojimo mišriųjų komunalinių atliekų ir pakuotėms skirtus konteinerius yra metamos didelio gabarito atliekos, automobilių dalys, padangos, pavojingos atliekos“, – vardijo PRATC atstovė.

Siūlo prisiminti taisykles

Rokiškio rajono savivaldybės atliekų tvarkymo taisyklės, patvirtintos rajono tarybos, kaip pabrėžė M. Antanėlienė, aiškiai apibrėžia komunalinių atliekų turėtojų pareigas.

Daugiau „Gimtajame…“

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: