„Gimtajam…“ ji prisipažino išbandysianti labai seną būdą keramikos neglazūruoti, o išmirkyti duonos rauge. „Išdegti moliniai puodai ir dirbiniai vis tiek praleidžia vandenį, todėl dabar jie glazūruojami. Bet senovėje buvo naudojamas kitas būdas – išdegtus molinukus pamerkti į duonos raugą, po to išdžiovinti. Taip apdoroti indai vandens jau neleisdavo“, – pasakojo A. Ruželienė. Salų amatų dirbtuvėse ji moko ne tik puodus lipdyti ir žiesti, bet ir pinti iš vytelių. Čia nuolat veikia parodos, vyksta edukacijos ir veiklos susirasti čia gali daug kas. „Atvyksta žmonių iš kaimyninių rajonų, bet daugiausia – mokinių, – sakė amatininkė. – Svarstom, kad smagu būtų čia rengti įvairių švenčių, gimtadienių edukacijas – įdomiai bei prasmingai galima praleisti laiką su draugais ir artimaisiais, o į namus parsivežti pačių pasigamintų dirbinių.“
Keramikai išbandys duonos raugą
Salų (Kamajų sen.) dvaro sodyboje vykusioje Duonos šventėje duonos kepėja iš Kazliškio Svetlana Šerepkienė dosniai dalijosi patirtimi ir savo duonos raugu. Salietės jo išsidalijo gal kilogramą. Duonos raugo pasiėmė ir Salų amatų dirbtuvių amatininkė Augenija Ruželienė.
Subscribe
0 Komentarai