Šiandien, kai daugelis šeimų priima į svečius atvažiavusius giminaičius, puiki proga šeimininkėms pademonstruoti savo kulinarinius talentus. Ypač, jei pabodo parduotuvėje pirkti saldumynai. Tačiau, jei tingisi porą valandų suktis prie orkaitės, galima pasigaminti ką nors skanaus bei paprasto. Pavyzdžiui, specialiai tinginiams pritaikytą Napoleono tortuką.
Reikės: pakuotės vaflių lakštų (geriausiai tinka apvalūs), dviejų pakelių (maždaug 400 g) trapių sausainių, 0,5 l grietinės, stiklinės (galima ir mažiau) smulkintų riešutų (lazdynų, migdolų arba graikinių), 1,5 stiklinės cukraus pudros, citrinos, vanilinio cukraus ir indelio kondensuoto pieno su cukrumi.
Iš citrinos sulčių, grietinės, sukraus pudros ir vanilinio sukraus išplakti kremą. Riešutus ir sausainius susmulkinti iki trupinių.
Vaflį reikia aptepti kondnsuotu pienu, užberti ploną sluoksnį riešutų, ant jų – sausainių, ant viršaus – grietinės kremo. Ir taip sluoksniuoti, kol pasibaigs produktai. Nepamirškite grietinės kremo, sausainių ir riešutų pasilikti torto puošybai. Pagamintą tortą palaikykite šaldytuve apie 4 val., o geriausia – palikite per naktį.
Parengė Lina Dūdaitė







































