Kovo 8-osios, Tarptautinės moters dienos proga, kavinė „Svaja“ parengė naują itališkų patiekalų meniu. „Belaukiant pavasario rokiškėnams sukūrėme vienos dienos šventę, apgaubtą romantiškos italų virtuvės kvapais“, – sakė kavinės vadovė Aldona Kanopienė.
Namų jaukumas
„Itališkos virtuvės paslaptis – naminis maistas. Iš pažiūros jos meniu visai paprastas: makaronai, sūriai, padažai. Tačiau išgauti tikrą itališką skonį, dvelkiantį Viduržemio šalių prieskoniais ir pietietišku gaivumu, reikia patirties ir meistriškumo“, – apie meniu pasakojo „Svajos“ virtuvės šefas Darius.
Romantiškam vakarui kavinė siūlė lengvą itališką užkandį – sumuštinį „Bruchetta“ su kepta vištiena. O salotos „Caprese“ – pomidorai, mocarelos sūris, kedro riešutai ir pesto padažas –itališkos virtuvės pasididžiavimas. Šios šalies žmonės sako: „Caprese“ spalvos atitinka raudoną, baltą, žalią Italijos vėliavą, o skonis – jos dvasią.
Kokia gi itališka virtuvė be makaronų ir „risotto“, šalies kalbininkų pavadinto daugiaryžiu?
Daugiau antradienio “Gimtajame…”
Lina DŪDAITĖ







































