Praėjusį savaitgalį mūsų paskelbtas salotų su lašiša receptas sulaukė ir kelių pasipiktinusių svetainės lankytojų. Jie pageidavo pigesnių salotų, geriausiai iš raudonųjų burokėlių. Taigi šįkart net keli burokėlių receptai. Pigu, skanu ir sveika!
Pikantiškos burokėlių salotos
REIKĖS: 3 burokėlių, 150 g džiovintų slyvų, 50 g graikinių riešutų, 6 skiltelių česnako, citrinų sulčių, 3 šaukštų majonezo, cukraus, druskos, juodųjų pipirų.
Burokėlius išvirti (aš burokėlių nebeverdu, o iškepu orkaitėje, įvyniotus į foliją – man tokie daug skanesni. Pabandykite), sutarkuoti stambesne trintuve. Džiovintas slyvas ir graikinius riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu, supjaustyti. Česnaką išspausti per trintuvę. Viską sumaišyti, apšlakstyti citrinų sultimis, pasūdyti, padruskinti, papipirinti, pagardinti majonezu.
Šias salotas galima valgyti kaip atskirą patiekalą su juoda duona. Tačiau jos skanios ir prie mėsos, tada aš į jas nededu graikinių riešutų.
Burokėlių sriuba su šonkauliukais
REIKĖS: 500 g kiaulienos šonkaulių, 2 raugintų burokėliai (arba marinuotų), 0,5 saliero, morkos, svogūno, 2 bulvių, kelių džiovintų grybų (jei turite), 0,5 stiklinės grietinės, druskos, juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, lauro lapų, petražolių šakelių.
Morką, salierą ir svogūną nuvalyti, supjaustyti ir trumpai pakepinti svieste. Šonkaulius išvirti, sudėjus lauro lapus, pipirus, pasūdžius. Mėsai bebaigiant virti sudėti stambiai sutarkuotus burokėlius, apkeptas daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, nuplikytus grybus. Dar pavirti, kol daržovės suminkštės.
Patiekiant pagardinti grietine, užbarstyti pjaustytų petražolių.
Skanu ir su kepta, česnaku ištrinta juoda duona (aišku, jei nebijote papildomų kalorijų).
Savaitgalio sultys
REIKĖS: 2 burokėlių, 2 morkų, 2 obuolių, 0,5 saliero šaknies, kelių petražolės šakelių.
Nulupti burokėlius, morkas, salierą, obuolius, nuplauti petražoles ir išspausti sultis (ypač skanu, jei turite lėtaeigę sulčiaspaudę). Belieka į sultis įsimaišyti cukraus (jei labai rūgštu ir nebijote cukrumi „išbaidyti“ vitaminų).
Juk savaitgalis pats laikas sveikam maistui, ypač ką tik išspaustom sultims. Skanaus!
Gr inform.







































