Raudojųjų burokėlių kepso beveik kiekvieno rūsyje. Laikas jiems ant jūsų stalo...
Raudojųjų burokėlių kepso beveik kiekvieno rūsyje. Laikas jiems ant jūsų stalo...

Praėjusį savaitgalį mūsų paskelbtas salotų su lašiša receptas sulaukė ir kelių pasipiktinusių svetainės lankytojų. Jie pageidavo pigesnių salotų, geriausiai iš raudonųjų burokėlių. Taigi šįkart net keli burokėlių receptai. Pigu, skanu ir sveika!

Pikantiškos burokėlių salotos

REIKĖS: 3 bu­ro­kė­lių, 150 g džiovintų sly­vų, 50 g graikinių riešutų, 6 skiltelių česnako, cit­ri­nų sul­čių, 3 šaukštų ma­jo­nezo, cukraus, druskos, juodųjų pipirų.

Bu­ro­kė­lius išvirti (aš burokėlių nebeverdu, o iškepu orkaitėje, įvyniotus į foliją – man tokie daug skanesni. Pabandykite), su­tar­kuoti stam­bes­ne trintuve. Džio­vin­tas sly­vas ir graikinius riešutus nuplikyti verdančiu vandeniu, su­pjaus­tyti. Česnaką išspausti per trintuvę. Vis­ką su­maišyti, apšlaks­tyti cit­ri­nų sul­ti­mis, pa­sū­dyti, padruskinti, papipirinti, pa­gar­di­nti ma­jo­ne­zu.

Šias salotas galima valgyti kaip atskirą patiekalą su juoda duona. Tačiau jos skanios ir prie mėsos, tada aš į jas nededu graikinių riešutų.

Burokėlių sriuba su šonkauliukais

REIKĖS: 500 g kiau­lie­nos šon­kau­lių, 2 rau­gin­tų bu­ro­kė­liai (arba marinuotų), 0,5 saliero, morkos, svogūno, 2 bulvių, kelių džiovintų grybų (jei turite), 0,5 stik­li­nės grie­ti­nės, drus­kos, juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų, lauro lapų, petražolių šakelių.

Morką, salierą ir svogūną nu­va­ly­ti, su­pjaus­ty­ti ir trum­pai pa­ke­pin­ti svies­te. Šon­kau­lius išvirti, sudėjus lauro lapus, pipirus, pasūdžius. Mėsai bebaigiant virti sudėti stam­biai su­tar­kuo­tus bu­ro­kė­lius, apkeptas daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, nuplikytus grybus. Dar pavirti, kol daržovės suminkštės.

Pa­tie­kiant pa­gar­din­ti grie­ti­ne, užbarstyti pjaustytų petražolių.

Skanu ir su kepta, česnaku ištrinta juoda duona (aišku, jei nebijote papildomų kalorijų).

Savaitgalio sultys

REIKĖS: 2 bu­ro­kė­lių, 2 mor­kų, 2 obuo­lių, 0,5 saliero šaknies, kelių petražolės šakelių.

Nu­lup­ti bu­ro­kė­lius, mor­kas, salierą, obuo­lius, nuplauti petražoles ir iš­spaus­ti sul­tis (ypač skanu, jei turite lėtaeigę sulčiaspaudę). Be­lie­ka į sul­tis įsi­maišy­ti cukraus (jei labai rūgštu ir nebijote cukrumi „išbaidyti“ vitaminų).

Juk savaitgalis pats laikas sveikam maistui, ypač ką tik išspaustom sultims. Ska­naus!

Gr inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: