Ką daryti, kai cukinijos nebetelpa?
Dabar – pats šviežių cukinijų įkarštis, kai jos skanios, tvirtos ir traškios. Kartais mėgstama pasišaipyti iš šios daržovės pertekliaus, tačiau visai be reikalo – kukli, bet kokybiška cukinija gali tapti stalo žvaigžde, nors tekainuoja centus.
Keptų cukinijų suktinukai su lašiša
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 30 min.
Reikės: 3 cukinijų, 100 g šviežio tepamo sūrio, 100 g rūkytos lašišos, druskos, pipirų, aliejaus, šviežių krapų.
Gaminame:
- Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite išilgai į maždaug 2–3 mm storio riekeles. Lengvai patepkite aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite ant grotelių, kol cukinijos suminkštės ir ant jų liks grotelių žymės. Maždaug 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Leiskite cukinijoms atvėsti lėkštėje, tuomet ant kiekvieno gabaliuko užtepkite sluoksnį šviežio tepamo sūrio. Ant viršaus uždėkite rūkytos lašišos ir viską susukite, kad būtų lengviau valgyti – persmeikite dantų krapštuku ar iešmeliu. Papuoškite šviežių krapų šakelėmis ir skanaukite.
IKI inform.








































