IKI nuotr. 

Šviežia kiaulienos mentė yra vienas universaliausių ir nebrangiausių mėsos variantų.  

Reikės: 500 g kiaulienos mentės, 300 g grybų, 1 svogūno, 250 ml sultinio, 2 šaukštų sviesto, druskos ir pipirų, 3 grūdelių kvapiųjų pipirų, 2 lauro lapų. 

Gaminame: 

  1. Mėsą supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais ir apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Iškeptus gabalėlius išimkite iš keptuvės ir atidėkite.  
  2. Svogūną supjaustykite plunksnelėmis, grybus – griežinėliais. Svogūną pakepinkite riebaluose, likusiuose kepant mėsą, kol jis taps permatomas, tada sudėkite grybus ir viską kepkite 5 min.  
  3. Prie svogūnų ir grybų sudėkite pakepintus mentės griežinėlius, kvapiuosius pipirus, lauro lapus ir supilkite sultinį. Kartu troškinkite apie 15-20 minučių. Galiausiai padažą pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.  
  4. Patiekite su bulvėmis, kruopomis arba ryžiais, nepamiršdami šviežių daržovių salotų. 

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest


0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: