Reikės: pomidorų, česnakų, alyvuogių aliejaus, druskos.

Gaminame:

  1. Nuplaukite prinokusius, bet tvirtus pomidorus ir supjaustykite juos į keturias dalis, o didesnius – į aštuonias.
  2. Tankiai sudėkite juos į švarius, sterilius stiklainius. Dėliokite juos beveik kaip dėlionę – kruopščiai užpildant kiekvieną erdvę, stengiantis nepalikti tuščių vietų stiklainiuose. Pomidorai nusės per konservavimo procesą, ir net jei dabar atrodo, kad stiklainyje jų yra daug, jų kiekis sumažės.
  3. Į kiekvieną stiklainį įberkite šaukštelį druskos, įdėkite česnako skiltelių ir įpilkite alyvuogių aliejaus.
  4. Nuvalykite kiekvieno stiklainio viršų ir kraštus popieriniu rankšluosčių, kad nebūtų drėgmės, ir sandariai užsukite dangteliu.
  5. Dėkite į šaltą orkaitę užtikrindami, kad stiklainiai tarpusavyje nesiliestų. Nustatykite 130 °C temperatūrą ir kai orkaitė tiek įkais, kaitinkite 30 min. Pradarykite dureles, palikite 5 min. pravėsti, tuomet atsargiai išimkite, tvirtai užsukite dangtelius ir atvėsinkite apverstus.

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: