Bowl with buckwheat porridge, vegetables and cheese on table

Grikių salotas su fetos sūriu

Reikės (4 valgytojams):

1 stiklinės grikių kruopų;

2 stiklinių vandens;

1 svogūno;

1–3 skiltelių česnako;

saujos vyšninių ar slyvinių pomidorų,

½ stiklinės juodųjų alyvuogių be kauliukų;

saujos šviežio baziliko;

200 g fetos sūrio;

alyvuogių aliejaus kepimui;

druskos;

juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga:

  1. Išvirkite grikių kruopas (arba palaikykite užmerkę vandenyje per naktį).
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutraiškykite česnaką. Pakepinkite aliejuje iki geltonumo. Suberkite grikių kruopas ir maišydami pakepinkite kelias minutes.
  3. Pomidorus ir alyvuoges perpjaukite per pusę. Nuskabykite baziliko lapelius. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į grikius, pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska. Druskos berkite su saiku, nes sūrumo suteikia fetos sūris. Išmaišykite.

Patiekalas gali būti valgomas ir šiltas, ir šaltas. Skanaus!

„Lidl“ inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: