Grikių salotas su fetos sūriu
Reikės (4 valgytojams):
1 stiklinės grikių kruopų;
2 stiklinių vandens;
1 svogūno;
1–3 skiltelių česnako;
saujos vyšninių ar slyvinių pomidorų,
½ stiklinės juodųjų alyvuogių be kauliukų;
saujos šviežio baziliko;
200 g fetos sūrio;
alyvuogių aliejaus kepimui;
druskos;
juodųjų pipirų.
Gaminimo eiga:
- Išvirkite grikių kruopas (arba palaikykite užmerkę vandenyje per naktį).
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir sutraiškykite česnaką. Pakepinkite aliejuje iki geltonumo. Suberkite grikių kruopas ir maišydami pakepinkite kelias minutes.
- Pomidorus ir alyvuoges perpjaukite per pusę. Nuskabykite baziliko lapelius. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais. Viską sudėkite į grikius, pagal skonį pagardinkite pipirais ir druska. Druskos berkite su saiku, nes sūrumo suteikia fetos sūris. Išmaišykite.
Patiekalas gali būti valgomas ir šiltas, ir šaltas. Skanaus!
„Lidl“ inform.