Išbandykite dar skanesnį sumuštinį – su sūriu ir svogūnais
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 40 min.
Reikės: 3 svogūnų, 3 šaukštelių alyvuogių aliejaus, 1 šakelės šviežių čiobrelių, 450 ml jautienos sultinio, 4 šaukštelių Dižono garstyčių, 8 riekelių duonos, 4 riekelių gerai besilydančio sūrio.
Gaminame:
- Didelėje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus ant didelės ugnies. Sudėkite smulkintus svogūnus ir čiobrelius, supilkite sultinį ir virkite neuždengę, dažnai maišydami, kol skystis išgaruos, apie 15 minučių. Išimkite čiobrelius.
- Ant 4 duonos riekelių užtepkite Dižono garstyčių. Ant kiekvienos uždėkite kelis šaukštus paruošto svogūnų pagardo ir riekelę sūrio. Uždenkite likusiomis duonos riekelėmis.
- Išvalykite keptuvę popieriniais rankšluosčiais ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Apšlakstykite keptuvę 1 arbatiniu šaukšteliu alyvuogių aliejaus ir kepkite po 2 sumuštinius, maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Pakartokite su likusiu alyvuogių aliejumi ir sumuštiniais.
IKI inform.