Burokėlių humusas

REIKĖS: 1 skardinės (400 g) konservuotų avinžirnių, 4 v. š. skysčio nuo konservuotų avinžirnių arba vandens, 1 virto burokėlio, 1 skiltelės česnako, 1 v. š. citrinos sulčių, 2 v. š. tahini, 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 1/2 a. š. malto kumino, 1/2 a. š. druskos, žiupsnelio pipirų, šviežių krapų, lukštentų kanapių, „grissini“ lazdelių su trumais.

GAMINAME:

  1. Visus humuso ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  2. Patiekiant apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome lukštentomis kanapėmis ir krapais.
  3. Patiekiame su „grissini“ lazdelėmis.

* 1/3 paruošto humuso atidedame kitam receptui

Sumuštinukai su burokėlių humusu ir silke

REIKĖS: 200 g juodos duonos, 1 skiltelės česnako, burokėlių humuso (receptas aukščiau), 150 g silkės, grūdėtų garstyčių, marinuotų kelmučių, šviežių krapų.

GAMINAME:

  1. Duoną supjaustome ir paskrudiname 180 laipsnių orkaitėje vėjelio funkcija 5 min.
  2. Apskrudusią duoną įtriname česnaku.
  3. Ant duonos skrebučių tepame burokėlių humusą, dedame silkės, šiek tiek grūdėtųjų garstyčių, kelmučių ir šviežių krapų.

Traškios menkės juostelės su sezamais

REIKĖS: 400 g menkių filė, alyvuogių aliejaus, 1 stiklinės džiūvėsėlių, 2 v. š. sezamo sėklų, 1/2 a. š. česnako miltelių, druskos, pipirų, citrinos, smulkintų šviežių petražolių.

PADAŽUI REIKĖS: 2 v. š. augalinio majonezo, 2 marinuotų agurkėlių, citrinos sulčių, šviežių krapų.

GAMINAME

  1. Žuvį supjaustome juostelėmis, nusausiname, pabarstome druska, pipirais ir sumaišome su šaukštu alyvuogių aliejaus.
  2. Indelyje sumaišome džiūvėsėlius, sezamo sėklas, česnako miltelius, druska ir pipirus.
  3. Žuvį apvoliojame džiūvėsėlių mišinyje.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame ant vidutinės kaitros vis apversdami apie 10 min.
  5. Ruošiame padažą: sumaišome majonezą, tarkuotus marinuotus agurkėlius, citrinos sultis ir smulkintus krapus.
  6. Patiekiant apšlakstome citrinos sultimis ir pabarstome smulkintomis petražolėmis.

Karštas patiekalas: kepta lašiša su apelsinų glajumi

REIKĖS: 1 didesnio lašišos filė (apie 800 g–1 kg), druskos, pipirų, 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, 1 apelsino žievelės, 150 ml šviežiai spaustų apelsino sulčių, 2 v. š. agavų sirupo, 1 v. š. grūdėtųjų garstyčių, 1 apelsino, granato sėklų, šviežių petražolių.

GAMINAME:

  1. Ruošiame apelsinų glajų: įkaitiname alyvuogių aliejų, įtarkuojame česnaką ir apelsino žievelę. Pakepiname minutę. Įspaudžiame apelsino sultis, pilame agavų sirupą, dedame garstyčias, druską, pipirus. Kaitiname maišydami 5 min, kol padažas sutirštėja.
  2. Lašišą aptepame aliejumi, pabarstome druska, pipirais ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 min.
  3. Aptepame apelsinų glajumi ir kepame dar 5-10 min. (priklausomai nuo lašišos gabalėlio storio ir norimo iškepimo lygio).
  4. Patiekiant puošiame apelsino griežinėliais, granato sėklomis ir smulkintomis petražolėmis.

Bulvių salotos su agurkais ir saulėgrąžomis

REIKĖS: 7 vidutinio dydžio bulvių, 1 v. š. alyvuogių aliejaus, 1 a. š. druskos, 100 g saulėgrąžų, 4 trumpavaisių agurkų, saujelės šviežių krapų, saujelės šviežių petražolių, lukštentų kanapių.

Padažui reikės: 2 v. š. augalinio majonezo, 1 v. š. alyvuogių aliejaus, 1 v. š. agavų sirupo, 1 v. š. grūdėtųjų garstyčių, 1 v. š. citrinos sulčių, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų.

GAMINAME:

  1. Bulves nulupame, supjaustome nedideliais gabalėliais, sumaišome su aliejumi ir druska. Paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje su vėjelio funkcija 25 minutes, kol iškepa ir gražiai apskrunda.
  2. Sausoje keptuvėje paskrudiname saulėgrąžas.
  3. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  4. Į dubenį dedame bulves, saulėgrąžas, smulkintus agurkus, žalumynus ir sumaišome su padažu.
  5. Viršų pabarstome lukštentomis kanapių sėklomis.

„Iki“ inform. ir nuotr.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: