REIKĖS: 1 kg kiaulienos išpjovos, 1/3 puodelio miltų, 1 v. š. česnakinės druskos, ½ v. š. paprikos prieskonių, ½ v. š. maltų juodųjų pipirų, 3 kiaušinių, 2 puodelių džiūvėsėlių, alyvuogių aliejaus, citrinų skiltelės.
GAMINAME:
- Kiaulienos išpjovą supjaustykite norimo dydžio kepsniais. Juos sudėkite tarp maistinės plėvelės lakštų ir padaužykite specialiu plaktu.
- Kepsnius apibarstykite prieskoniais. Tuomet apvoliokite juos miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
- Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite iki vidutinio stiprumo kaitros. Sudėkite kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių, kol jie apskrus, taps traškūs ir įgaus auksinį atspalvį. Kai iškeps, šnicelį patiekite su citrinos skiltele. Mėgaukitės iš karto!
IKI inform.