Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 30 min.
Reikės: 250 g makaronų, 650 g šviežios vištienos krūtinėlės, 150 g saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių aliejaus, 3 česnako skiltelių, 1 šaukštelio smulkinto šviežio rozmarino arba čiobrelio, raudonųjų paprikų dribsnių, druskos, pipirų pagal skonį, 150 ml grietinėlės, 150 ml vištienos sultinio, tarkuoto parmezano sūrio, šviežių baziliko lapelių.
Gaminame:
- Vištienos krūtinėles įpjaukite pusiau, išskleiskite ir išmuškite jas iki vienodo storio. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos (vieną pusę kepkite apie 3-4 minutes, o antrą – apie 2-3 minutes). Perkelkite vištieną į lėkštę ir uždenkite folijos gabalėliu.
- Keptuvėje kaitrą sumažinkite iki silpnos. Įpilkite šaukštą aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų ir suberkite smulkintą česnaką, nuolat maišydami kepkite keliolika sekundžių. Sudėkite rozmariną, saulėje džiovintus pomidorus, paprikų dribsnius, vištienos sultinį ir grietinėlę, taip pat parmezaną. Pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti, tada sumažinkite kaitrą ir virkite, kol padažas šiek tiek sutirštės (2-4 min.).
- Į keptuvę grąžinkite vištieną. Troškinkite, kol ji bus paruošta (4-7 min., priklausomai nuo storio). Nuimkite nuo ugnies, pabarstykite šviežiais bazilikais ir, jei norite, dar tarkuotu parmezanu. Patiekite su lengvai pasūdytame vandenyje išvirtais makaronais.
IKI inform.









































