Praėjusią savaitę rajono verslininkai ir valdžios vyrai apsvarstė susitikimo darbotvarkėje nė neplanuotą klausimą:  ar yra bent menka galimybė Rokiškio krašto muziejaus prieigose ar jo parke įrengti kavinę, o gal ir parduotuvėlę, kurioje būtų prekiaujama tik rokiškėnų ir tik ypatinga produkcija – sūriais, kumpiais, „baronkomis“, žuvimi, kiaušiniais, pyragais?..

Kumetyne
Muziejuje daugėja lankytojų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio – ypač Lenkijos. Čia atvyksta turistai, kuriems įdomu pažinti senojo mūsų dvaro kultūrą, papročius. Pavasarį rajono verslininkų iniciatyva pradėtas tvarkyti dvaro parkas. Jis tapo jaukus čia susirinkti šeimomis po sekmadienio šv. Mišių. Ar normalu, kad Burbiškio dvare negausi tulpės svogūnėlio? Ar gerai, kad  edukacinės programos “Sūrio kelias” dalyviai negali nusipirkti jiems patikusio sūrio?

Lauko kavinė prie dvaro galėtų tapti patrauklia susitikimų vieta. Apsupta parko medžių ji būtų patogi susitikti mažesnėms ir didesnėms kompanijoms. Ar mums pavydėti Europos miestams: Kopenhagai – Orstedsparkeno, Dublinui – Fenikso, Briuseliui – Mini Europos, Londonui  – Šventojo Džeimso?.. Turistai pamėgo ir daug mažesnius – Hadsteno, Atbhoy, Braitono, Kežmaroko, Lodzės…  – Dieve mano! – šimtų miestų žaliuosius sodus. Juose nesunku pasislėpti nuo pastatų ir asfalto. Turizmo srities specialistai įžvelgia labai daug  privalumų miestui, turinčiam žmonių mėgstamas poilsio vietas.
Rokiškio krašto muziejaus direktorė Nijolė Šniokienė sakė, jog nuo gegužės mėnesio dvare kunkuliuoja kavos aparatas. Turistų poreikiai bent minimaliai tenkinami, tačiau jaukios, senove dvelkiančios kavinės, direktorės  nuomone, labai trūksta. Artimiausia vieta, kur lankytojai gali užkąsti – kavinė „Senas grafas“. Iki jos nuo dvaro – lygiai 1 km.
Anot muziejaus vadovės, sunku tikėtis, kad išalkęs žmogus norės vaikščioti po dvaro pastatus, apžiūrinėti sukauptą muziejaus lobyną bei eksponuojamas menininkų parodas. Ar kavinė galėtų būti centriniuose dvaro rūmuose? „Tai neįmanoma“, – direktorės nuomonė šiuo klausimu labai griežta. Šiame pastate nėra nė vieno kambarėlio ar kampelio, kuris tiktų virtuvei. „Tikrai nenormalu, jei iš maisto gamybos patalpų muziejaus menėje sklis omleto kvapas“, – sakė muziejaus vadovė.

Visas straipsnis ketvirtadienio “Gimtajame…”

Norbertas BYČKOVSKIS

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: