Švytinti vištiena
Švytinti vištiena

Rokiškio kaimiškosios seniūnijos gyventojas „Gimtajam Rokiškiui“ papasakojo fantastikos romanų vertą istoriją apie tamsoje šviečiančius šviežius vištienos ketvirčius. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai teigia, kad švytinčią mėsą valgyti galima, tačiau ją reikia tinkamai išvirti ar iškepti.

Ryškiai salotinė
Rokiškio kaimiškosios seniūnijos gyventojas (pavardė redakcijai žinoma) pasakojo specializuotoje Rokiškio mėsos parduotuvėje nusipirkęs porą kilogramų vištienos ketvirčių. „Į savo sodybą atvykstu tik vasaroti, todėl joje neturiu šaldytuvo. Porą vištos ketvirčių išviriau iš karto, likusius įtryniau prieskoniais ir pasūdžiau. Dubenį su mėsa uždengiau dangčiu ir nunešiau į šaltą rūsį. Po maždaug pusantros paros nuėjau jos pasiimti. Vos pakėliau dubens dangtį – mėsa pradėjo švytėti ryškia salotine spalva“, – pasakojo vyras. Priblokštas jis apžiūrėjo vištienos ketvirtį. Šis maloniai kvepėjo prieskoniais, mėsa nebuvo gliti. „Iš pažiūros vištiena neatrodė sugedusi. Padėjau ketvirtį atgal į dubenį ir nustėrau – švietė ne tik mėsa, bet ir mano delnai!“ – pasakojo vyras.
Jis baiminosi, kad vištienos pardavėjai nebūtų jos kokiais chemikalais nupurškę. „Gal mėsa užkrėsta kokiomis žmogui pavojingomis bakterijomis? Juk daugiau nei pusę nusipirktų vištienos ketvirčių suvalgėme. Ar jie nepakenks mano ir mano šeimos sveikatai?“ – baiminosi vyras ir pridūrė šviečiančią vištieną išmesiąs. „Liko trys didoki ketvirčiai, jie sveria beveik kilogramą. Bala nematė tos mėsos!“ – sakė jis.

Daugiau ketvirtadienio “Gimtajame…”

Lina DŪDAITĖ

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: