Salotos sekmadienio pietums.
Reikės: 300 g virtos arba rūkytos vištienos;
400 g konservuotų kukurūzų
3 virtų kiaušinių
200 g marinuotų pievagrybių
200 g, virtų morkų
Šiek tiek poro arba svogūno, pagal skonį druskos.
Majonezo
Papuošimui: žalumynų, juodųjų alyvuogių ir bulvių traškučių
Smulkiai pjaustytą vištieną sudėti į lėkštę, plonai aptepti majonezu,
Ant jos sudėti smulkiai tarkuotas šiek tiek pasūdytas morkas, plonai aptepti majonezu.
Smulkiai supjaustytus pievagrybius sumaišyti su majonezu ir prieskoninėmis žolelėmis, sudėti ant morkų.
Ant pievagrybių dėti su majonezu sumaišytus smulkiai tarkuotus kiaušinius.
Aplink salotas išdėlioti bulvių traškučius.Tuomet ant salotų išdėlioti kukurūzus, ant jų – pjaustytas alyvuoges.
Skanaus!
Pagal užsienio spaudą parengė Lina Dūdaitė.