
Biskočiai su abrikosais, migdolais, razinomis.
INGREDIENTAI
- 2 kiaušiniai
- 80 g cukraus
- 50 g kokosų aliejaus
- 70 g alyvuogių aliejaus (puikiai tinka ir rapsų arba saulėgrąžų aliejaus)
- šiek tiek migdolų esencijos (galime keisti 1 šaukštu vanilės pastos ar vaniliniu cukrumi)
- 400 g kvietinių miltų
- 1 šaukštelis druskos (be kaupo)
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 120 g džiovintų abrikosų, spanguolių, razinų mišinio
- 100 g riešutų mišinio (migdolai, pistacijos)
- Apelsino žievelės
PAPILDOMA REKOMENDACIJA
Galite taip pat įpilti 1–2 šaukštus apelsinų sulčių arba įberti žievelės, kad sausainukai įgautų malonų citrusinį aromatą. Galite gardinti migdolų esencija ar vanilės pasta.
Recepte nurodytą džiovintų uogų ir riešutų mišinį galite keisti ir džiovintais vaisiais, ir kitokiais riešutais.
100 g džiovintų vaisių (džiovintų abrikosų, figų ar datulių mišinio).
100 g riešutų mišinio (lazdyno, anakardžių, graikinių ar pekano riešutų).
1 šaukštelis cinamono 1/2 šaukštelio maltų imbierų arba muskato
PARUOŠIMO EIGA
- Į kombainą (galima dėti į didelį dubenį) supilu abu aliejus, cukrų, migdolų esenciją (galima dėti cinamono), dedu kiaušinius ir plaku, kol masė tampa vientisa.
- Į gautą masę sudedu visus likusius ingredientus ir maišau, kol tešla ima byrėti į grumstus, o maišyti tampa per sunku.
- Tešlą perkeliu ant švaraus stalo ir minkau rankomis, kol visi tešlos gabaliukai susijungia į vieną vientisą kamuolį.
- Suformuotą kamuolį padalinu į dvi lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuoju pailgus ritinius ir švelniai suploju, kad gautųsi plokšti kepalai, maždaug 30–35 cm ilgio.
- Kepalus perkeliu ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dedu į iš anksto iki 180 °C įkaitintą orkaitę (be vėjelio). Kepu apie 35 minutes.
- Ištraukus iš orkaitės, kepalus dar karštus perkeliu ant pjaustymo lentos ir neleidžiu jiems atvėsti prieš tolesnius veiksmus. Dideliu aštriu peiliu lygiais ašmenimis kepalus supjaustau maždaug 2 cm storio riekelėmis.
- Riekeles perkeliu atgal į kepimo skardą ir suguldau. Skardą perkeliu atgal į orkaitę (nekeisdama temperatūros ar režimo) ir kepu dar 10-15 min.
- Iškeptus biskočius ištraukiu iš orkaitės ir leidžiu atvėsti skardoje, kol jie sutvirtėja ir nebetrupa.
LAIKYMO SĄLYGOS
Biskočiai, laikomi sandariame stiklainyje, paprastai gali išsilaikyti švieži apie 2–3 savaites kambario temperatūroje, jei aplinkoje nėra drėgmės ir jie gerai išdžiūvę. Dėl savo kietumo ir mažo drėgmės kiekio biskočiai gana ilgai išlieka gardūs ir traškūs.
Jei norėtumėte laikyti ilgiau, galite juos įdėti į šaldiklį – taip jie gali išsilaikyti iki 3 mėnesių. Išėmus iš šaldiklio, leiskite jiems atšilti kambario temperatūroje arba švelniai pašildykite orkaitėje, kad atgautų traškumą.
Šie biskočiai puikiai tinka dovanoms.
SKANAUS.