Porcijos: 2
Gaminimo laikas: 20 min.
Reikės: 4 bananų, 2 vištienos krūtinėlių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, sviesto, druskos, pipirų, 2 šaukštų medaus, saujelės šviežių petražolių.
Gaminame:
- Įkaitinkite grilį iki vidutinio karščio. Vištienos krūtinėlę pagardinkite druska, pipirais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Jeigu norite ir turite laiko – galite ją ir pamarinuoti su mėgstamais prieskoniais.
- Kepkite vištieną 4–5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol ji bus iškepusi.
- Kol vištiena kepa, nulupkite ir supjaustykite bananus storais griežinėliais. Grilio keptuvėje ištirpinkite sviestą su medumi ir vos vos druskos. Į keptuvę sudėkite bananų griežinėlius ir kepkite 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie karamelizuosis. Prižiūrėkite – su medumi jie gali lengvai apdegti labiau nei norėtųsi.
- Išimkite vištieną iš grilio ir palikite ją kelias minutes pailsėti.
- Vištieną patiekite bananais, šviežiomis daržovėmis, kitais mėgstamais priedais – pavyzdžiui, ryžiais ar kuskusu, ir papuoškite smulkintomis šviežiomis petražolėmis.
IKI inform.









































