IKI nuotr.

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 50 min.

Reikės: 650 g šviežios viščiukų broilerių krūtinėlės filė, 1 svogūno, 2 česnako skiltelių, 1 Chalapos paprikos, 1 šaukštelio kumino, 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio, 5 puodelių sultinio, 2 skardinių baltų pupelių, 350 g konservuotų kukurūzų, 2 (arba mažiau, jei nenorite labai aštriai) konservuotų aitriųjų paprikų, druskos, pipirų, aliejaus, 1/2 puodelio grietinės. Patiekimui: avokado, grietinės, šviežios kalendros arba petražolių, trupintų kukurūzų traškučių, tarkuoto fermentinio sūrio.

Gaminame:

  1. Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, pjaustytą Chalapos papriką ir maišydami kepinkite, kol suminkštės (apie 8 minutes). Įdėkite išspaustą česnaką, raudonėlio, kumino ir kepinkite, maišydami, kol išsiskirs aromatas (apie 1 minutę).
  2. Krūtinėles supjaustykite į tris dalis ir sudėkite į keptuvę, supilkite sultinį ir aitriąsias paprikas, pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite be dangčio, kol vištiena bus išvirusi, 10–12 minučių. Vištieną perkelkite į lėkštę ir suplėšykite dviem šakutėmis.
  3. Į puodą sudėkite pupeles ir užvirinkite. Kepinkite, mediniu šaukštu dalį pupelių patrinant, kol troškinys šiek tiek sutirštės, apie 10 minučių. Sudėkite kukurūzus ir suplėšytą vištieną ir dar apie minutę patroškinkite maišant. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite grietinę.
  4. Čili supilkite į dubenėlius. Papuoškite plonomis avokado riekelėmis, šviežia smulkinta kalendra, kukurūzų traškučiais ir sūriu.

IKI inform.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: