Paukščių pieno desertas
REIKĖS
- Sutirštinto pieno 130 g
- Sviesto 240 g
- Kiaušinio baltymo 150 g
- Cukraus 350 g
- Vandens 220 g
- Agar-agaro 12 g
- Vienos vanilės ankšties ar 1 arbatinis šaukštelis vanilės pastos
Laima naudoja konditerinę formą, metalinį kvadratą 20×20 cm.
Galite naudoti kokią kitą panašaus skersmens formą, kurią būtų galima lengvai išimti (galime iškloti maistine plėvele).
Visi produktai darbo metu turi būti kambario temperatūros.
DARBO EIGA
- Kambario temperatūros sviestą su sutirštintu pienu plakame „mikseriu“ iki vientisos masės. Išplakus padedame į šalį.
- Vandenį, cukrų ir agar-agarą, vanilės sėklas pilame į puodą, pamaišome ir verdame sirupą iki 110 oC.
- Kai sirupas pasiekia 108 0C laipsnius, pradedame plakti baltymus „mikseryje“ (ar rankiniu plaktuvu) iki purios masės.
- Kai sirupas pasiekia 110 0C, pradedame jį po truputį pilti į besiplakančius baltymus, esančius „mikseryje“.
- Supylus sirupą, masę plakame, kol ji atvės iki 58 0C.
- Atvėsus masei iki 58 0C, pradedame dalimis dėti sumaišytą sviestą su sutirštintu pienu.
- Sumaišome viską iki vientisos masės ir supilame į pasirinktą formą, dirbame greitai, nes pasiekus 40 0C, agar agaras pradeda stingti.
- Nešame į šaldytuvą stabilizuotis. Laima šaldytuve desertą stabilizuotis laiko iki 2 val.
- Išėmę pjaustome norima forma. Laima renkasi pailgą formą ar 5×5 cm dydžio formą.
Pagamintą paukščių pieną galime apvolioti: tamsioje kakavoje, pudroje liofilizuotų vaisių, smulkintuose riešutuose, kokoso drožlėse.
Taip pat galite masę gardinti pistacijų pasta, lazdyno riešutų „praline“ dėdami į sviestą iki 20 g.

Pagamintas paukščių pienas pagal šį receptą, laikomas šaldytuve, gali išsilaikyti 3-5 dienas. Svarbu užtikrinti, kad jis būtų laikomas sandariai uždarytoje talpoje, kad neprisigertų kitų kvapų ir neapdžiūtų. Agar-agaras suteikia gaminiui stangrumo, todėl jo tekstūra išliks tinkama.
Visą gaminimo procesą rasite video Laimos Vizbarienės instagramo paskyroje @laima_cakes
Skanaus gaminimo.








































