Paukščių pieno desertas

REIKĖS

  • Sutirštinto pieno 130 g
  • Sviesto 240 g
  • Kiaušinio baltymo 150 g
  • Cukraus 350 g
  • Vandens 220 g
  • Agar-agaro 12 g
  • Vienos vanilės ankšties ar 1 arbatinis šaukštelis vanilės pastos

Laima naudoja konditerinę formą, metalinį kvadratą 20×20 cm.

Galite naudoti kokią kitą panašaus skersmens formą, kurią būtų galima lengvai išimti (galime iškloti maistine plėvele).

Visi produktai darbo metu turi būti kambario temperatūros.

DARBO EIGA

  1. Kambario temperatūros sviestą su sutirštintu pienu plakame „mikseriu“ iki vientisos masės. Išplakus padedame į šalį.
  2. Vandenį, cukrų ir agar-agarą, vanilės sėklas pilame į puodą, pamaišome ir verdame sirupą iki 110 oC.
  3. Kai sirupas pasiekia 108 0C laipsnius, pradedame plakti baltymus „mikseryje“ (ar rankiniu plaktuvu) iki purios masės.
  4. Kai sirupas pasiekia 110 0C, pradedame jį po truputį pilti į besiplakančius baltymus, esančius „mikseryje“.
  5. Supylus sirupą, masę plakame, kol ji atvės iki 58 0C.
  6. Atvėsus masei iki 58 0C, pradedame dalimis dėti sumaišytą sviestą su sutirštintu pienu.
  7. Sumaišome viską iki vientisos masės ir supilame į pasirinktą formą, dirbame greitai, nes pasiekus 40 0C, agar agaras pradeda stingti.
  8. Nešame į šaldytuvą stabilizuotis. Laima šaldytuve desertą stabilizuotis laiko iki 2 val.
  9. Išėmę pjaustome norima forma. Laima renkasi pailgą formą ar 5×5 cm dydžio formą.

Pagamintą paukščių pieną galime apvolioti: tamsioje kakavoje, pudroje liofilizuotų vaisių, smulkintuose riešutuose, kokoso drožlėse.

Taip pat galite masę gardinti pistacijų pasta, lazdyno riešutų „praline“ dėdami į sviestą iki 20 g.

Laima Vizbarienė. (Asmeninio archyvo nuotr.)

Pagamintas paukščių pienas pagal šį receptą, laikomas šaldytuve, gali išsilaikyti 3-5 dienas. Svarbu užtikrinti, kad jis būtų laikomas sandariai uždarytoje talpoje, kad neprisigertų kitų kvapų ir neapdžiūtų. Agar-agaras suteikia gaminiui stangrumo, todėl jo tekstūra išliks tinkama.

Visą gaminimo procesą rasite video Laimos Vizbarienės instagramo paskyroje @laima_cakes

Skanaus gaminimo.

Subscribe
Informuoti apie
guest
0 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus

Rekomenduojami video: